Camiye Atılan Bomba Hayatını Kararttı - Son Dakika
Yerel

Camiye Atılan Bomba Hayatını Kararttı

Suriye'deki iç savaşta namaz kıldığı camiye düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanarak görme yeteneğini kaybeden ve felç olan 21 yaşındaki Muhammed Hassun, 3,5 yıldır başındaki şarapnel parçasıyla yaşam mücadelesi veriyor.

06.03.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BETÜL ABBAK - Suriye'deki iç savaşta namaz kıldığı camiye düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanarak görme yeteneğini kaybeden ve felç olan 21 yaşındaki Muhammed Hassun, 3,5 yıldır başındaki şarapnel parçasıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Muhammed Hassun, 3,5 yıl önce Suriye'nin Halep kentinde ramazan ayında sabah namazını kılmaya gittiği Hz. Fatima Camisi'nin bombalanması sonucu ağır yaralandı.

Saldırının ardından oğullarından haber alamayan ailesi, Muhammed'i fotoğrafı ile hastanelerde aramaya başladı. Baba İmed Hassun, oğlunu 3 gün sonra Türkiye'de Hatay Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde buldu.

Hatay, Adana, Ankara ve Niğde'de 5 ameliyat geçiren Muhammed, son olarak Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde 3 ay süren tedavisinin ardından evlerinde annesinin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Eşi ve 3 çocuğuyla 2 yıldır Niğde'de ikamet ettiklerini belirten anne İkbal Hayru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Muhammed'in yaklaşık 3,5 yıldır yatağa mahkum yaşadığını söyledi.

Hem felç hem kör oldu

Muhammed'in şu ana kadar beyin ve kalçasından 5 ameliyat geçirdiğini ve sadece sol eli ile başını çok az hareket ettirebildiğini anlatan Hayru, oğlunun sağlığına kavuşacağı günlerin özlemiyle yaşadığını ifade etti.

Suriye'de yaşanan iç savaşta evlerinin yıkıldığını, akrabalarının şehit olduğunu dile getiren Hayru, şunları kaydetti:

"7 çocuğum var, 4'ü evli. Halep'te yaşıyorduk. Muhammed 18 yaşında lise üçüncü sınıf öğrencisiydi. Ramazan ayı olduğu için gece sahurunu yaptıktan sonra, sabah namazını kılmak için Fatıma Camisi'ne gitti. O günden sonra 3 gün Muhammed'den haber alamadık. Telefonlar çalışmıyordu, şebeke yoktu. 'Muhammed şehit oldu' dediler. Hastanelerde aradık bulamadık. En sonunda Hatay Devlet Hastanesinde bulduk. Muhammed namaz kılarken cami bombalanmış. Kafasından ve kalçasından yaralanmış. Ambulansla Hatay'a götürmüşler. Daha sonra Adana'da beyin ameliyatı yapmışlar, 7 ay yoğun bakımda kaldı. Sonra Ankara Numune Hastanesinde kalçasından ameliyat oldu. Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine gönderdiler, 3 ay burada kaldı. Niğde Devlet Hastanesinde yattı. Kafasında hala şarapnel parçası var."

Muhammed'in iki gözünün görmediğini, hafızasını kaybettiğini ve bacaklarını hissetmediğini aktaran Hayru, oğlunun her gün 20 ilaç kullandığını ve sık sık nöbet geçirdiğini belirtti.

Hayru, hafızasını kaybeden oğluna her şeyi en baştan öğrettiklerini, bakımını evde kendisinin yaptığını ve zorlandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Niğde'de başka tedavi olma şansı yok. Ben de bir anneyim Muhammed'in daha fazla tedavi olmasını istiyorum. Elhamdülillah sabır gösteriyorum ama Allah bilir, belki bir mucize olur. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi olmasını istiyorum. Belki bir cihaz, protez takılır sandalyede oturabilir. Yatmaktan sırtı yara oldu. Tek başıma bakımını ben yapıyorum ve çok zorlanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dilinden düşürmüyor

Türkiye'den çok memnun olduklarını, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve yardımcı olan herkese teşekkür eden Hayru, "Türkiye'deki insanlar çok sıcak, çok yardımsever. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum, çok seviyorum, ziyaret etmesini istiyorum ama biraz zor. Muhammed devamlı Erdoğan'ı çağırıyor. Erdoğan'ı istiyor. 'İnşallah Erdoğan, Esed'i bitirir, Müslümanlar da rahat eder' diye dilinden düşürmüyor" diye konuştu.

Oğlunun Türkiye'de şifa bulmasını istediğini dile getiren Hayru, "Muhammed hafız, sürekli abdest almak istiyor. Ezan sesi duyunca o da okumaya başlıyor. Tekbir getiriyor, iyileşmeyi ve hacca gitmeyi çok istiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiye Atılan Bomba Hayatını Kararttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement