Camiye Hırsızlık Girişimi Güvenlik Kamerasında - Son Dakika
Güncel

Camiye Hırsızlık Girişimi Güvenlik Kamerasında

Camiye Hırsızlık Girişimi Güvenlik Kamerasında

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde son iki ayda iki kez hırsızlık için camiye giren zanlının, aynı camiye üçüncü kez girmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

28.11.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde son iki ayda iki kez hırsızlık için camiye giren zanlının, aynı camiye üçüncü kez girmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, daha önce iki kez hırsızlık amacıyla girdiği Kuzuluk Mahallesi'ndeki Fatih Camisi'ne tekrar gelen zanlı, sadaka kutusunu açmaya çalıştı.

Caminin önüne motosikletiyle gelen zanlı, girişteki yardım kutusunun içini cep telefonunun ışığıyla bakarak inceledi. Daha sonra camiye giren ve içerideki kutuyu da inceleyen zanlı, ardından imam hatip odasının kapısını zorlayıp girdi. Umduğunu bulamayan zanlı daha sonra motosikletine binip uzaklaştı.

Hırsızın yardım kutularını açmaya çalışması, caminin güvenlik kameralarına yansıdı.

Kayıtlarda, yüzünü atkıyla gizleyen zanlının motosikletiyle caminin önüne gelmesi, cami girişindeki ve içerideki sadaka kutularını cep telefonunun ışığıyla bakarak karıştırması, kutuları açamayınca imam hatibin odasına girmesi ve camiden uzaklaşması görüldü.

"Hırsıza not bırakmıştım ancak fayda etmedi"

Kuzuluk Fatih Cami İmam Hatibi Süleyman Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kameralara aldırış etmeyen hırsızın her ay camiye gelip, sadaka kutularını kontrol ettiğini belirterek, "Sadaka kutusunun kenarlarını cami cemaatinden arkadaşlarla kaynak yaptırdık. Her gün düzenli olarak sadaka kutusunu boşaltıyoruz. Hırsıza bir ay önce geldiğinde bu işleri bırakırsa ona iş bulacağıma dair söz verdiğim bir not bırakmıştım ancak bu sözlerimiz de fayda etmedi. Kolluk kuvvetlerimizin bir an önce hırsızı yakalayarak adalete teslim etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Akyazı ilçesindeki Fatih Camisi'ne 27 Eylül'de gelen hırsızlık zanlısının, kilidini kırdığı sadaka kutusundaki paraları çalma anı güvenlik kamerasınca görüntülenmişti. Aynı camiye 29 Ekim'de de giren zanlı, cami imamının özel kilit ve kaynak yaptırarak önlem alması sayesinde yardım kutularını açamamış, içeride bir süre kaldıktan sonra çalacak bir şey bulamadan camiyi terk etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiye Hırsızlık Girişimi Güvenlik Kamerasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement