Çamlıca Camisi Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Çamlıca Camisi Havadan Görüntülendi

Yüzde 60'ı tamamlanan ve 1 yıl önce temeli atılan Çamlıca Tepesi Camii'si havadan görüntülendi.

14.01.2015 13:03  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmaları olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız devam ediyor.

CAMİNİN KABA İNŞAATININ YÜZDE 60'I TAMAMLANDI

Yapımı tamamlandığında Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliğini taşıyacak olan Çamlıca Camii hızla yükseliyor. 3 yıl içinde ibadete açılması beklenen 37 bin 500 cemaat kapasiteli dev caminin çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. 6 Ağustos 2013 tarihinde sembolik temeli atılan caminin kaba inşaatının yüzde 60'ı tamamlandı. Caminin alt katlarda bulunan otopark, sanat galerisi, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerinin kaba inşaatının bittiği görülüyor.

"1 TEMMUZ 2016 KADİR GECESİNE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Cami inşaatı hakkında bilgi veren İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, 365 günün çok dolu dolu geçtiğini belirterek, '30 bin metrekare alana oturan bir inşaat projesi gerçekleştiriyoruz. Cami alanımız da 15 bin metrekare alana oturuyor. Günlük ortalama 250 insan gücüyle bu projeyi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Kaba inşat bölümümüzün yüzde 60'ını tamamladık, minarelerimiz de yavaş yavaş yükseliyor. Toplamda 6 tane minaremiz var. Minare çalışmalarımız bağımsız olarak yürüdüğü için 1 numaralı minaremiz 30 metrede. 60 metresi daha var. Birkaç ay içerisinde minarelerimizin en az 2 tanesini büyük ölçüde tamamlamış olacağız. 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi'ne camimizi yetiştirmenin gayreti içerisindeyiz' dedi.

Çamlıca Camisi Havadan Görüntülendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çamlıca Camisi Havadan Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement