Çamlıhemşin Kaymakamı: Kış Yaklaşıyor Yaylalardan İnin, Evlerde Yiyecek Bırakmayın - Son Dakika
Güncel

Çamlıhemşin Kaymakamı: Kış Yaklaşıyor Yaylalardan İnin, Evlerde Yiyecek Bırakmayın

Çamlıhemşin Kaymakamı: Kış Yaklaşıyor Yaylalardan İnin, Evlerde Yiyecek Bırakmayın

– RİZE'nin Çamlıhemşin İlçe Kaymakam'ı Aziz Gölbaşı, ağır kış şartlarının yaklaşması nedeniyle yaylalarda mahsur kalma olaylarının önüne geçilebilmesi için 10 Kasım tarihine kadar tüm yaylacıların yerleşim yerlerine inmesini istedi.

27.10.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– RİZE'nin Çamlıhemşin İlçe Kaymakam'ı Aziz Gölbaşı, ağır kış şartlarının yaklaşması nedeniyle yaylalarda mahsur kalma olaylarının önüne geçilebilmesi için 10 Kasım tarihine kadar tüm yaylacıların yerleşim yerlerine inmesini istedi. Gölbaşı, Karadeniz'de yuvalanmaya çalışan terör örgütü mensuplarına yaylaların barınak yeri olmaması için de evlerde yiyecek-içecek bırakılmaması uyarısında da bulundu.

Çamlıhemşin Kaymakamlığı ve İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, geçen yıllarda yaylalarda mahsur kalan yaylacıların durumlarını göz önüne alınarak 10 Kasım tarihine kadar yaylacıların yerleşim yerlerine inmesi istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin Kaymakam'ı Aziz Gölbaşı, yaklaşan kış mevsimi için karla mücadeleye hazırlandıklarını belirterek, yaylalarda kalan vatandaşların meteorolojik şartlar dikkate alınarak 10 Kasım tarihine kadar yerleşim yerlerine inmesi uyarısında bulundu. Gölbaşı, "İlçemize bağlı yaylalarda bulunan vatandaşlarımızın kış şartlarının yoğun olduğu bu aylarda yaylalarda kalmaması ve ilçe merkezlerine gelmesi hayati önem taşımaktadır. Geçmişte yaşanan acı tecrübelerimiz var. Kışın acil müdahale gerektiği durumlarda en önemli talep yaylalarda mahsur kalan vatandaşlarımız ve ailelerinden geliyor. Bu sorunları artık yaşamamak için 10 Kasım'dan sonra yaylalarda kimse kalmasın. Bu tarihten itibaren yaylada kalan vatandaşlarımızın sorumluluğunu alamıyoruz. Kalan olursa suç işlemiş olacak" dedi.

"EVLERDE YİYECEK İÇECEK BIRAKMAYIN"

Karadeniz'de yuvalanmaya çalışan terör örgütü mensupları olduğu yönünde duyumlar alındığını hatırlatan Gölbaşı, "Yayladan merkeze inen vatandaşlarımız evlerde yiyecek ve içecek malzemelerini bırakmamasını önemle belirtiyoruz. İlçemizin güvenliği ve Karadeniz'e sızmaya çalışan terör unsurlarına yaylalarımızın barınak yeri olmaması için bu tür önlemleri almak hepimizin görevidir" uyarısında bulundu.

- Çamlıhemşin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çamlıhemşin Kaymakamı: Kış Yaklaşıyor Yaylalardan İnin, Evlerde Yiyecek Bırakmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement