Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin Üyesinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin Üyesinin Öldürülmesi

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesini protesto eden göstericiler, çeşitli yerlere siyah bayraklar ve Pakistan bayrakları astı.

20.07.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesini protesto eden göstericiler, çeşitli yerlere siyah bayraklar ve Pakistan bayrakları astı.

Yetkililer, protestocular tarafından asılan siyah bayraklarla Pakistan bayraklarının güvenlik güçleri tarafından toplandığını açıkladı.

Öte yandan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Keşmir halkına siyasi, manevi ve diplomatik destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Keşmir'in Hindistan'ın iç meselesi olarak kabul edilemeyeceğini kaydeden Şerif, Hindistan'ın Keşmir'de halk oylaması yapacağına dair dünyaya söz vermesine rağmen herhangi bir adım atmadığını ifade etti.

Pakistan'da "Hindistan güvenlik güçlerinin zulmüne maruz kalan Keşmirlilerle dayanışma" için "kara gün" ilan edildi. Ülkenin çeşitli kentlerinde gösteriler düzenlendi.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı ise Pakistan'ın "kara gün" ilanını eleştirerek "İslamabad, Hindistan'ın iç işlerine karışma ve bölgeyi istikrarsızlaştırma çabalarından vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra 10 binlerce kişi sokaklara dökülmüştü. Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde 46 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik grevlisi yaralanmıştı.

Hintli yetkililerin, olayların büyüyebileceği endişesiyle Cammu Keşmir bölgesindeki birçok kent ve köyde ilan ettiği süresiz sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cammu Keşmir'de Hizbul Mücahidin Üyesinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement