Çamoluk'ta Rafting Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Güncel

Çamoluk'ta Rafting Şampiyonası Başladı

Çamoluk\'ta Rafting Şampiyonası Başladı

Giresun'un Çamoluk ilçesinde 3 gün sürecek olan Türkiye Rafting Şampiyonası başladı.

25.03.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Çamoluk ilçesinde 3 gün sürecek olan Türkiye Rafting Şampiyonası başladı.

Bugün başlayan şampiyonanın 1'inci etabında U 19, U 23 ve Açık Yaş erkek ve bayan kategorilerinde 25 takımdan yaklaşık 200 sporcu mücadele edecek. İlçe merkezinden geçen Kelkit ırmağında sprintin dalında yapılan ilk gün yarışlarında Açık Yaş erkek kategorisinde Rize Belediyesi Rafting takımı, U 19 Bayan kategorisinde Beyazsu Rafting takımı, U 23 erkek kategorisinde Çaykurspor Rafting takımı, U 19 erkek kategorisinde Rize Gençlik ve Spor Kulübü Rafting takımı birinci oldu.

Yarışma hakkında bilgi veren, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, Çamoluk'taki yarışlarda önümüzdeki aylarda Dubai'de yapılacak olan dünya şampiyonasının seçmelerini yaptıklarını söyledi. 2018 Avrupa Şampiyonası hedefiyle Çamoluk'u dünyaya duyurmaya çalıştıklarını kaydeden Yardımcı, "Bölgenin buna ihtiyacı var. Futbolda bir büyük federasyonda 300 sporcuda milli olma şansı 1 iken, raftingde her 2 sporcudan 1'inin milli olma şansı var. Her milli sporcu 100 puanlı anlaşmalı üniversitelerimize giriyor. Okurken de 1350 lira maaş alıyor ve devlette iş imkanı bulabiliyor. Gençlerimizi buna da meyilli yapmamız gerekiyor. Çalışmalarımızı bu şekilde yürütüyoruz" dedi.

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme de, "Raftingin, burası gibi kuş uçmaz kervan geçmez yerler için çok önemli spor dalı olduğunu düşünüyoruz. O açıdan burada bir meşale tutuşuyor. Unutulmuş bir ilçede böyle bir etkinlik yapmak büyük bir fedakarlık ister. 25 takımın katılması, o insanların burayı tanıması bu etkinliği çok önemli kılıyor" diye konuştu.

Yarışmalara yarın yapılacak slalom yarışlarıyla devam edilecek. Yarışmalar Pazar günü 10 kilometrelik yarış ile sona erecek.

- Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çamoluk'ta Rafting Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement