Çamur Volkanında Banyo Keyfi - Son Dakika
Güncel

Çamur Volkanında Banyo Keyfi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü yakınlarında bulunan bin yıllık çamur volkanları, yerli ve yabancı turistler için doğal banyo keyfi sunuyor.

11.07.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RUSLAN REHİMOV - Azerbaycan'ın başkenti Bakü yakınlarında bulunan bin yıllık çamur volkanları, yerli ve yabancı turistler için doğal banyo keyfi sunuyor.

Başkentten yaklaşık 70 kilometre mesafede, Gobustan kasabası kırsalında, Hazar Denizi kıyısındaki volkanları ziyaret edenler, kraterlerde oluşan doğal çamur havuzlarında banyo yaparak yaz sıcaklarının keyfini çıkarıyor.

Çamur volkanları ana yollardan çok uzakta yerleştikleri için çok kimse tarafından bilinmiyor. Hiçbir kurum tarafından işletilmeyen bu doğal çamur havuzları, yolu tanıyan doğaseverler tarafından ücretsiz kullanılıyor.

Gobustan'daki çamur volkanlarına ulaşmak için araçla gidilebilen son noktadan sonra yaklaşık 15-20 dakika daha yürümek gerekiyor. Çamur lavlarıyla kaplı kumlu arazilerden, tepelerden geçtikten sonra birbirlerinden 50-100 metre aralıklar bulunan volkanlara ulaşılıyor. Güneş altındaki yorucu yolculuğun ardından küçük yanardağlara tırmanan turistler kendilerini çamur dolu krater havuzuna bırakıyor.

Buradaki çamurların cilt hastalıklarına ve bağışıklık sistemine iyi geldiğine ve cildi güzelleştirdiğine dair yaygın kanı var. Turistler, halen aktif olan ve belli aralıklarla çamur püskürten kraterde tüm vücutlarını gri çamurla kaplarken doyasıya eğleniyor. Çamur banyosu keyfini daha sonra deniz keyfi izliyor. Vücutlarındaki çamurları yakınlarda bulunan Hazar Denizi'nde yıkayan turistler, bir süre yüzüp, güneşlendikten sonra geri dönüyorlar.

"Bu zevki sözle tasvir imkansız"

Kafileyle birlikte volkanı gezen AA muhabirine açıklamalarda bulunan turist Cavid Abbasov, volkanların tarihinin milattan önceye dayandığını ve her yaz en az 5-6 kez buraya geldiğini söyledi.

Kraterdeki çamurun cilt ve cilt altı doku hastalıklarına çok iyi geldiğini öne süren Abbasov, buranın sadece tedavi için değil, eğlence için de harika bir mekan olduğunu kaydetti.

Abbasov, "Azerbaycan'a gelen misafirlerin burayı da ziyaret etmesini ve bizim gibi kratere girmesini isterdim. Buradan aldığım zevki sözle tasvir etmek imkansız. Bu çamuru kendi deriniz üzerinde hissetmeniz lazım" dedi.

Aleksandra Samuylova isimli bir başka turist ise buraya her yıl geldiğini ve kraterde yıkayıp, vücudunu çamurla kaplamaktan çok büyük zevk aldığını belirtti.

Çamur banyosu ile cildinin çok rahatladığını söyleyen Samulyova, "Yıkandıktan sonra cildimiz bir çocuk cildi kadar nazik ve yumuşak oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çamur Volkanında Banyo Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement