Can Cekişen Mogan Gölü'nde Tekne ile "Kirlilik Turu" - Son Dakika
Güncel

Can Cekişen Mogan Gölü'nde Tekne ile "Kirlilik Turu"

Can Cekişen Mogan Gölü\'nde Tekne ile "Kirlilik Turu"

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci ve yönetimi, Mogan Gölü'ndeki kirliliği göstermek amacıyla 'Göktürk' adlı gezi teknesi ile dolaştırırken basın açıklaması yaptı.

16.10.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) Başkanı Gürsel Demirci ve yönetimi, Mogan Gölü'ndeki kirliliği göstermek amacıyla  'Göktürk' adlı gezi teknesi ile dolaştırırken basın açıklaması yaptı.  Demirci, Gölbaşı'yı çocukları gibi gördüklerini belirtirken, "Onu korumak ve geliştirmek en asli görevimizdir. Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su İşleri bakanlıkları Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında 'Mogan Gölü'nü Kurtarma Protokolü' imzalandı" dedi.

Gürsel Demirci, Gölbaşı'nın en önemli değerlerinden Mogan'ın kurtarılması amacıyla yıllardan bu yana birçok girişimde bulunulduğunu, alınan önlemler ve geçici çalışmaların Mogan'daki kötü gidişatına 'dur' demeye yetmediğini söyledi. Demirci, bu yıl ilk defa 'Mogan Gölü'nü Kurtarma Protokolü' ile ciddi bir adım atıldiğini, projenin Gölbaşılıları ve kendilerini umutlandırdığını belirtirken, şunları söyledi:

"Mogan Gölü tabanında yer alan, gölü içten kirleten bir kaynak olan çamur tabakasının ortamdan alınması ile göl tabanında yer alan içsel kirletici kaynağın ortadan kalkarak gölün kirlilik düzeyinin en aza inmesi, sığlaşmanın önlenmesi, gölün su derinliği ve su hacminin artarak göldeki mevcut sucul eko sistemin eski doğal konumuna dönmesi, gölü besleyen derelerin ıslahı ve göl çevresinin bütüncül planlama anlayışıyla düzenlenmesi amacı ile imzalanan bu protokol 'Tarihi bir İmza' niteliğindedir. Yıllar geçtikçe yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Mogan'ı yeniden eski günlerine döndürecek ve Gölbaşı'nı turizm anlamında geleceğe taşıyacak olan altın değerinde bir imzadır."

Demirci, can çekişen Mogan Gölü'nün yeniden hayat bulacağını düşündükleri bu protokole destek verdiklerini anlattı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Can Cekişen Mogan Gölü'nde Tekne ile 'Kirlilik Turu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement