Çan'da Alt Yapı Yatırımları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Çan'da Alt Yapı Yatırımları Sürüyor

Çan\'da Alt Yapı Yatırımları Sürüyor

Çan ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde kanalizasyon hatlarına yapılan ilave yağmur suyu hatları ile muhtemel yağmurlarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek.

25.03.2015 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çan ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde kanalizasyon hatlarına yapılan ilave yağmur suyu hatları ile muhtemel yağmurlarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilecek.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Karşıyaka mahallesinde devam eden çalışmaları inceledi. Başkanı Kuzu, "Tüm Çan genelinde devam ettirdiğimiz Alt Yapı çalışmalarıyla halkımıza daha kaliteli yaşam şartları sunma gayreti içerisindeyiz. Karşıyaka Mahallesinde yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları tamamlanmak üzere. Mahallemize döşemiş olduğumuz 500, 600, 800, 1000 mm çapında yağmur suyu hatları sayesinde daha evvel meydana gelen kanalizasyon arızalarının ve su baskınlarının tamamen önüne geçilmiş olacak. Gonca Sokağa döşenen 1000 mm çaplı beton borular ile daha önce dere yatağı olan ve her yağmurda ciddi su baskınlarına, kanalizasyon tepmelerine neden olan en sorunlu bölgeye yeni yağmur suyu hattı döşedik. Bu hat Karşıyaka Mahallesinin en fazla su toplanan bölgesindeki yoğunluğu ciddi anlamda bertaraf edecek ve yaşanan sorunları engelleyecek İnşallah. Ayrıca ikinci bir toplayıcı olarak Kesikli Caddesine de 500 mm çapında yağmur suyu kolları atıp, bu bölgede toplanarak su baskınlarına neden olan yağmur sularının dereye tahliye edilmesini sağladık. Karşıyaka Mahallesinin üst bölgesinde Ticaret Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi üzerinden üst toplayıcı yağmur suyu hattını da en kısa sürede yaparak bu bölgeden de aşağı su inişlerini engelleyeceğiz İnşallah. Alt Yapısını tamamladığımız yerlerde mümkün olan en kısa süre içerisinde yol çalışmalarını da bitirerek mahallemizdeki en büyük sıkıntılardan biri olan Alt Yapı sorununu çok uzun yıllar bir daha konuşmamak üzere kapatacağız. Yaptığımız çalışmalar boyunca verdiğimiz rahatsızlıklara sabır gösteren mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum " dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan'da Alt Yapı Yatırımları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement