Çan'da Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Çalışması - Son Dakika
Yerel

Çan'da Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Çalışması

Çan\'da Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Çalışması

Çan Belediyesi Mobil Kısırlaştırma Aracı, ilçede 3 gün boyunca sokak hayvanlarına yönelik olarak kısırlaştırma çalışması gerçekleştirdi.

28.03.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çan Belediyesi Mobil Kısırlaştırma Aracı, ilçede 3 gün boyunca sokak hayvanlarına yönelik olarak kısırlaştırma çalışması gerçekleştirdi.

Tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla hizmet veren yetkililer, sokak hayvanlarını öncelikle 10-12 saat gözetim altında tutup gebelik ve kuduz gibi gerekli kontrolleri yaptıktan sonra kısırlaştırma işlemini gerçekleştiriyor. Daha sonra sokak hayvanları mavi küpelerle numaralandırıp, doğal ortamına bırakılıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Toplum ve çevre sağlığı için insana, çevreye ile sokak hayvanlarına duyarlı bir biçimde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sokakta başıboş, küpesiz gezmekte olan sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma yöntemiyle hem onların hem de vatandaşlarımızın sağlıklarını güvence altına alıyoruz. Yasalar çerçevesinde bu sorumluluğumuz belli bir program dahilinde devam edecektir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan'da Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement