Can Dostlarına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eylemi - Son Dakika
Güncel

Can Dostlarına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eylemi

Can Dostlarına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eylemi

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki hayvanseverler, 'Bugün ona, yarın sana' adı altında hayvanlara şiddet ve zehirlemelerin önüne geçmek için farkındalık eylemi düzenledi.

26.11.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki hayvanseverler, 'Bugün ona, yarın sana' adı altında hayvanlara şiddet ve zehirlemelerin önüne geçmek için farkındalık eylemi düzenledi. Marmaris- İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyelerinden oluşan 30 kişilik grup, bugün saat 13.45'te, Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplandı. Kent merkezinde hayvanlara işkence ve zehirlemelere dikkat çekmek için eylem yapıldı. 'Bugün ona, yarın sana' adı altında eylem yapan gruptakiler, 20 dakika sessizce bekledi. Hayvanseverler, öldürülen hayvanların resimleri ile 'Hayvanlara şiddete hayır', 'Hayvan katillerini bulun' ve 'Zehirler her yerde satılmasın' yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Marmaris Hayvan Barınağı Sözcüsü Tülay Yıldız, "Hayvanlara şiddet uygulayan ve katledenlerin önüne geçmek, sesimizi duyurmak için bir araya geldik. Doğasına, hayvanına saygı ve sevgi besleyen bireyler ile huzurlu Marmaris istiyoruz. Marmaris'in güzel insanlarının doğasına ve hayvanlarına sahip çıkmasını arzu ediyoruz" dedi.

Marmaris-İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, "Marmaris'te son aylarda birçok hayvanımız ya zehirleniyor ya da işkenceye maruz kalıyor. Hayvana şiddetin önüne geçmek ve dikkat çekmek için bir araya geldik. Zehirler rahatlıkla her yerde satılıyor. Yetkililer, zehirli maddelerin rahatça satılmaması için önlem almalıdır. Son zamanlarda hayvanlarımıza yönelik şiddet artmaktadır. Bunun önüne geçmek için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklama sonrası grup alkışlarla "Hayvanlarımızı koruyalım" ve "Bugün ona yarın sana" sloganları attı. Hayvanseverler daha sonra meydanda 'Hayvana şiddete dikkat' başlıklı broşürler dağıttı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Can Dostlarına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement