Can Tolon Volkıcar'da Tarih Yazıyor - Son Dakika
Güncel

Can Tolon Volkıcar'da Tarih Yazıyor

Can Tolon Volkıcar\'da Tarih Yazıyor

Lassa V1 pilotları sezonun sondan bir önceki yarışı için Körfez Pisti'nde idi. Soğuk havada yaşanan sıcak rekabet pisti ısıttı.

28.10.2014 08:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Can Tolon hem ilk sırada başladığı birinci yarışı, hem de 12. sıradan start aldığı ikinci yarışı kazanarak Körfez pisti'nde tarih yazdı.

Can Tolon Bir kez Daha Sahnede İdi

Geçen senenin şampiyonu İzmir'li pilot Can Tolon bu sezon da fırtına gibi esiyor. Körfez pistinde daha sıralama turlarında yaptığı derecesi ile iddiasını ortaya koyan Tolon, ilk yarışa ilk sıradan start aldı. Rahat bir birincilik kazanan Tolon'u, ikinci sırada Burak Çukurova izledi. Arka sıralarda ise bol temas ve geçişler yaşandı. Şampiyonanın en genç pilotu Can Tolon ve Özgür Gür temas yaşarken, Ümit Erdim virajı fazla keserek Volkicar'ına hasar verdi. İkinci yarış ilk 12 pilotun sıralama derecesine göre tersten sıralanması ile start aldı. Buna göre Can Tolon 12. sıradan yarışa başladı ve daha ilk virajda yaşanan karmaşada 14. lüğe düştü. Ancak kalan 11 tur Tolon için yeterli idi ve günün en hızlısı İzmir'li pilot, rakiplerini teker teker geride bırakarak ikinci yarışta da damalı bayrağın altından ilk geçen isim oldu.

Heyecan Canlı Olarak NTV Spor'dan İzlendi

Volkan Işık'ın ürettiği yerli malı yarış otomobili VOLKICAR, otomobil sporlarının sevilip yayılmasına büyük fayda sağlarken bu sene ekranlar aracılığı ile geniş bir seyirci kitlesine ulaşıyor. Körfez pistinde yaşanan mücadele canlı olarak yayınlandı ve seyirciler bu keyifli yarışı izleme şansına sahip oldu. 7'de 70'e herkesin beğenisini kazanan şampiyonada kadın pilotlar da iyi bir mücadele sergiledi. Didem Kargın birinci olurken, Oya Eren ikinci, Çiğdem Bayülgen üçüncü sırada yarışı tamamladı.

Lassa V1'in Son Yarışı Adana'da Yapılacak

Şampiyonada son yarış 9 Kasım'da Adana'da yapılacak. Altın kupanın sahibinin belirleneceği Lassa V1 Challenge'da Can Tolon ve Burak Çukurova'nın şampiyonluk şansı devam ediyor. Son yarış aynı zamanda kıran kırana geçecek bir üçüncülük mücadelesine sahne olacak. Franke pilotu Göksun Erkek ve Mann Filter pilotu Koray Muratoğlu bronz kupaya en yakın isimler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Can Tolon Volkıcar'da Tarih Yazıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement