Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Bolu'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Bolu'da

Belediye meydanında ziyarete açılan gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor.

08.10.2014 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Bolu'da ziyarete açıldı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zafer'inin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, belediye meydanında konuşlandırıldı.

Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, müzenin açılış töreninde zaferin nesilden nesle aktarılması adına müzenin çok önem taşıdığını söyledi.

Müzenin kente gelmesinden memnuniyet duyduklarını anlatan Keskin, "Bilindiği gibi 1915 yılında cumhuriyetimizin kurucusu ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde atalarımızın, dedelerimizin 250 bin şehit vererek vatanı ve milleti uğruna Çanakkale Boğazı'nın karadan ve denizden geçilmeyeceğini, Türk milletinin yenilmezliğini altın harflerle tarihe yazdı. İşte tarihimizdeki önemli bu zaferin ve kahramanlığın nasıl, hangi şartlarla, ne tür araç ve gereçle kazanıldığını bize en iyi şekilde gösterecek müzeyi birlikte gezeceğiz. Çanakkale ruhu her zaman kalbimizde ve ruhumuzda yaşayacaktır. Bu zafer nesilden nesle aktarılacaktır" diye konuştu.

BYEGM Ankara Şube Müdürü Mehmet Akseki de Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında "şehitler diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müzenin 47. durağının Bolu olduğunu kaydederek, "Müzemizde, Çanakkale Savaşları anısına oralardaki her şeyi temsil eden 4 bin eser var. O eserleri hepiniz tek tek inceleyeceksiniz. Çanakkale ruhunu canlandırmak amacıyla bu müze açılıyor" ifadesini kullandı.

Gezici müze, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi', Bolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement