Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Burdur'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Burdur'da

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Burdur\'da

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Burdur'da ziyarete açıldı.

27.10.2014 12:43  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi", Burdur'da ziyarete açıldı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda vatandaşlarla buluştu.

Müzenin açılışında konuşan Vali Hasan Kürklü, Çanakkale Savaşı'nın Türkiye'nin tarihinde unutulmaz bir yere sahip olduğunu söyledi.

Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini inşa etmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Kürklü, şöyle konuştu:

"Çanakkale, milyonlarca insanın vatanını, milletini korumak için şehit olduğu bir yer. Çanakkale'yi unutturmamak, hatırlatmak lazım. Yeni nesil ülkenin hep refah içinde yaşadığını zannediyor. Şimdi yemek beğenmeyen nesilleri oraya götürüp yemek menülerini göstermeli. Herkes Çanakkale'yi gitmeli. Gidemeyenlerin ayağına da bu müzeyi getirmeliyiz."

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise yaklaşık 1 ay önce Japonya gezisine gittiğini, burada Japonlar'ın tarihlerine nasıl sahip çıktıklarını gördüğünü anlattı.

Türkiye'nin de tarihine mutlaka sahip çıkması gerektiğini dile getiren Ercengiz, "Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i koyun koyuna yatıyor. Hepsi evlerinden uzakta geri dönmeyeceklerini bilerek savaşıp bu ülkeyi bize armağan etti. Biz ve bizden sonraki nesil Çanakkale'yi görmeli. Oradaki barutun ve insan kanının kokusu, şehrin havasına ve toprağına sinmiş" dedi.

Müzenin genel koordinatörü Cengiz Yörükaslan ise 4 yıldan bu yana Türkiye'nin 81 ilini gezdiklerini söyledi.

"Bu yıl Çanakkale'ye 12 bin Anzak torunu gelecek. Şimdiye kadar 55 bin müracaat yapıldı" diyen Yörükaslan, "Onlar dünyanın öbür ucundan geliyor ama maalesef bizim insanımız, en yakın yerlerden bile Çanakkale'ye gelmiyor. Amacımız göremeyenlere Çanakkale'yi görme imkanı sunmak" diye konuştu.

Yörükaslan daha sonra protokol üyelerine müzeyi gezdirerek, sergilenen savaş malzemeleri, kıyafetler ve diğer eşyalar hakkında bilgi verdi.

Müze, 3 Kasım'a kadar Burdur'da kalacak. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Burdur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement