Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Bilecik'te - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi" Bilecik'te

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Bilecik'te ziyarete açıldı.

15.09.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi", Bilecik'te ziyarete açıldı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek, "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde, vatandaşlarla buluştu.

Gezici müzenin açılışına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, daire müdürleri, BYEGM Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Akarkaya, burada yaptığı açıklamada, Çanakkale ruhunu yaşatmak için BYEGM tarafından tır oluşturulduğunu anlatarak, "4 bin, savaştan kalma eser var. Çanakkale ruhunu, Çanakkale'nin nasıl kazanıldığını orada ki kahramanlıkları, ecdadımızın yaptığı işleri gençlere tanıtmak, gençlerimize anlatma ve Çanakkale ruhunu canlandırmak amacıyla Gezici Müze ziyarete açıldı. Yıl sonuna kadar 60 il dolaşılacak" diye konuştu.

Vali Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Koç ve beraberindekiler, gezici tırı gezerek yetkili Bahadır Uslu'dan bilgi aldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi' Bilecik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement