Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Kocaeli'de - Son Dakika
Güncel

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Kocaeli'de

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Kocaeli\'de

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Kocaeli'de ziyarete açıldı.

21.07.2014 17:20  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Kocaeli'de ziyarete açıldı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilerek "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıkan gezici müze, Kocaeli Fuarı'nda vatandaşlarla buluştu.

Açılış töreninde konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Çanakkale'nin birliğin, kahramanlığın ve azmin simgesi olduğunu belirterek, Çanakkale Şehitliği'nde her etnik kökenden insanın bulunduğunu söyledi.

Filistin, Kerkük, Musul, Doğu Türkistan ve Kırım'da dram yaşandığını ifade eden Çakır, Türk milletinin bir parçasının o bölgedeki insanlar için kanadığını kaydetti.

Çakır, küreselleşen bir dünyada Çanakkale ruhunu yeniden kazanmanın büyük önem taşıdığını dile getirerek, "Gençlerimize bu müzelerimizi gezdiriyoruz. Gençlerimiz, bu müzeyi gezerek nasıl bir ecdadın evlatları, torunları olduğumuzu iyi anlayacaklar. Küreselleşen, merhametsiz böyle haksız şekilde insanların ve çocukların hayatına son veren, böyle karmaşa bir dünyada bizim milletimizin adaletine, öncülüğüne ne kadar ihtiyaç olduğu açıkça anlaşılıyor" şeklinde konuştu

- "Bu yıl yaklaşık 60 il gezilecek"

BYEGM İstanbul İl Müdür Vekili Atakan Mücahit Yavuz, Çanakkale'ye gitme imkanı olmayanların, özel bir koleksiyoner tarafından toplanan ürünleri gezici müzede görebileceğini söyledi.

Müzenin illeri gezerek Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına kadar zaferin önemini tüm Türkiye'ye tanıtmayı amaçladığını ifade eden Yavuz, "Projeyle milli birlik ve beraberliğin temeli olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, canlı tutmak amaçlanmaktadır. Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi'nde savaştan kalma harp malzemeleri, kişisel, askeri objelerle çeşitli malzemelerden oluşan yaklaşık 4 bin eser ücretsiz olarak görülmektedir. Müze şu ana kadar yaklaşık 35 ili ziyaret etti. 2014'te müze 60 ili gezmeyi planlamaktadır" diye konuştu.

Gezici müze, 21-23 Temmuz'da Kocaeli Fuarı'nda, 24-26 Temmuz'da Gebze Cumhuriyet Meydanı'nda ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Kocaeli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement