Çanakkale-Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan, Ohal'in Muhatabı Millet Değil, Teröristler ve... - Son Dakika
Güncel

Çanakkale-Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan, Ohal'in Muhatabı Millet Değil, Teröristler ve...

Çanakkale-Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan, Ohal\'in Muhatabı Millet Değil, Teröristler ve...

Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan, OHAL'in muhatabı millet değil, teröristler ve alçaklardırÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde, darbe girimine karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 9'uncu gününde de devam etti.

24.07.2016 03:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan, OHAL'in muhatabı millet değil, teröristler ve alçaklardır

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde, darbe girimine karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 9'uncu gününde de devam etti. Kalabalığa seslenen AK Parti Grup Başkan vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, OHAL'in muhatabı millet değil, teröristler ve alçaklardır dedi.

Darbe girişimine karşı başlatılan Demokrasi Nöbetinin 9'uncu gününde vatandaşlar Hükümet Meydanı'nda toplandı. Demokrasi Nöbeti'ne Çanakkale Valisi Hamza Erkal ile AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de katılarak, vatandaşlara destek verdi. Yatsı namazı öncesinde Sela okundu. Yatsı namazının ardından ilk olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan halka seslendi. Turan, Bundan bir hafta önce, bu ülkede yanlış yapmak isteyen, uluslararası güçlerin Türkiye'deki uzantıları, Pensilvanya'nın köpekleri, bu ülkeye saldırmaya kalktılar. Bayrağımıza devletimize, kaymakamımıza valimize, Meclisimize yan bakmaya kalktılar. Bugün artık hesap günüdür. Bugün artık millete yan bakanlar, kurşun sıkanlar, top tüfekle gelenler hesap verme makamındadır dedi.

Asker bizim askerimiz, polis bizim polisimiz, devlet bizim devletimiz. Yanlış yapanlar ne askerin, ne polisin, ne diğer kurumların mensupları olamazlar. Yanlış yapanlar, dışarıdan talimat alan, askerimize ve polisimize silah sıkan hainlerden başkaları değil diyen Turan, bunun asla bu normal bir darbe olmadığını, normal darbenin ve savaşın bile bir adabı, hukuku olduğunu belirtti.

Turan, El kaldırana kurşun atan, köprünün üzerinde tank yürüten, tepelerden kurşun sıkan insanlar bizim askerimiz olamaz. Onlar askeriyeye sığınan o malum FETÖ örgütünün mensupları. Bütün ülkenin tüm kurumlarından adım adım onları ayıklamak, yok etmek boynumuzun borcudurö diye konuştu.

İlan edilen Olağan Üstü Hal ile ilgili olarak da konuşan AK Partili Bülent Turan, 'Meclis toplandı ve bu ülkede Olağan Üstü Hali ilan ettik. Bazı siyasiler başta olmak üzere bunu istismar ettiler. OHAL sokağa çıkma yasağıdır dediler. Sokağın göbeğindeyiz, meydanlardayız ve eve gitmeyeceğiz. Hani nerede, OHAL sokağa çıkma yasağıydı. OHAL'in muhatabı millet değildir. OHAL'in muhatabı teröristlerdir, alçaklardır, Fetullah'ın askerleridir. Kaldığımız yerden hayatımıza, işimize, gücümüze devam edeceğiz. OHAL sadece bazı tedbirleri daha hızlı almak içindi. Sonuç alabilmek içindi. Bu ülkeye yan bakanların gözünü oymak ve dur demek için atılan bir adımdır dedi.

BİRBİRİMİZİN KOLUNA GİRİP KENETLENECEĞİZ

Askeri Liselere alınan öğrencilerle ilgili de bir değerlendirme yapan Turan, Askeri liseler, o okuldan öğrenci alır, buradan almaz dememeli. Türkiye'nin vatandaşıysa herkes askeri okula gidebilmeli. Senin başın kapalı, senin açık, sen İmam Hatiplisin, sen değilsin ayrımı asker yapamaz. Bu asker bizim askerimiz. O yüzden yetki dağılımı başta olmak üzere fiziki şartlar ve dünyadaki modern kanunlara bakacağız ve askeri kanunların hepsini hep beraber revize edeceğiz inşallahö dedi.

Ardından kürsüye çıkan Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise, 'Neler planlamışlar, ta 30 yıl öncesinden. Devletin en ince kılcal damarlarına kadar sızıp 30 yıl başa gelmek için, bu devleti ele geçirebilmek için hep uğraşmışlar ve çabalamışlar. Bunların hepsinin bir plan proje çerçevesinde olduğunu bilin ve bu sünger akıllıların yapabileceği bir iş de değildir. Bunu öylece bilesiniz. Bin yıllık medeniyeti çökeltip dize getirmeye çalışan bizim bin yıllık düşmanlarımızın planlarıdır bunlar. O beyinsizleri kullanıp bu planları yaptılar ve böyle bir kalkışmaya başladılar. Bunların arkasında çok büyük güçler var. Bunu biz ferasetimizle görüyoruz. Türk milleti artık kenetlenmeli. Bu memleketin toprağından beslenip biz ayaklarımızı sağlan bir vatan üzerine basacağız. Birbirimizin koluna girip kenetleneceğiz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bütün dünyaya göstereceğiz. Kalbimizle rabbimize bağlanarak bu vatan için biz canımızı feda ederiz cümlesini bütün dünyaya duyurmalıyız diye konuştu.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal ile AK Partili Bülent Turan, daha sonra Çanakkale merkezine geçerek, İskele Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbeti alanına gelerek burudaki vatandaşlara destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale-Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan, Ohal'in Muhatabı Millet Değil, Teröristler ve... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement