Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu - Son Dakika
Yerel

Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu

"Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu" kapsamında, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Balıkesir-Bursa il sınırında Bandırmalı grup tarafından Karacabeyli atletlere teslim edildi.

13.03.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu" kapsamında, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Balıkesir-Bursa il sınırında Bandırmalı grup tarafından Karacabeyli atletlere teslim edildi.

Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Dağkadı Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türklerin tarihinin hiçbir döneminde haksız yere savaş açmadığını söyledi.

Türk milletinin, boş yere emperyalist amaçlarla zulmetmek, bir yerleri fethetmek gibi amaçlarının aslya olmadığını dile getiren Mantı, "Milletimizin amacı; gittiği yerlere adaleti, medeniyeti, insanlığı götürmek, bir yerde zulüm varsa o zulmü de önlemektir" dedi.

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven ise Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığı topraklardan gelen kutsal emanetleri teslim almak için toplandıklarını anlattı.

Milletin elde ettiği bu zaferin, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemesi gerektiğini belirten Yurtseven, "Bu zaferin etkileri ve sonuçları itibarıyla neler götürüp getirdiğine iyi bakılmalıdır. Bu zafer, kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu'daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur" diye konuştu.

Daha sonra Mantı tarafından Yurtseven'e teslim edilen emanetler, Karacabeyli atletler tarafından alınıp bir sonraki noktaya taşınmaya başlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale-Ankara 18. Zafer Koşusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement