Çanakkale Ayvacık Açıklarında 31 Mülteci Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ayvacık Açıklarında 31 Mülteci Yakalandı

Çanakkale Ayvacık Açıklarında 31 Mülteci Yakalandı

Ayvacık açıklarında 31 mülteci yakalandıÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi açıklarında, lastik botla umut yolculuğuna çıkan çeşitli milletlerden 31 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

06.08.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık açıklarında 31 mülteci yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi açıklarında, lastik botla umut yolculuğuna çıkan çeşitli milletlerden 31 mülteci, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ayvacık'ın Kadırga Burnu Mevkii'nden sabah lastik botla Midilli Adası'na gitmek için denize açılan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Kongo, Eritre, Mali, Suriye, Gine, Kamerun, Fas, Gana, Afgan ve Pakistan uyruklu 31 mülteci, bölgede devriye görevi yürüten TCSG 91 Bot Komutanlığı ekiplerince, 1 mil açıkta yakalandı. Ayvacık'ın Küçükkuyu Beldesi açığına getirilen kaçaklar, daha sonra SAGET 25 Botu ile sahildeki Sahil Güvenlik Komutanlığı rıhtımına iki sefer yapılarak taşındı. Mülteciler arasındaki 1 yaşındaki Fatima adlı Mali uyruklu bebek, sevimli haliyle görevlilerin sevgilisi haline geldi. Su ve yiyecek yardımı yapılan mülteciler, işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Ayvacık Açıklarında 31 Mülteci Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement