Çanakkale - Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor

Çanakkale - Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor

Ayvacık sahillerinde mülteci akınının ardından kalanlar şaşırtıyor Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahilleri, özellikle bölgede geceleyen kaçakların geride bıraktıklarıyla kirlenirken, kalan eşyalar şaşırtıyor.

23.11.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık sahillerinde mülteci akınının ardından kalanlar şaşırtıyor

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahilleri, özellikle bölgede geceleyen kaçakların geride bıraktıklarıyla kirlenirken, kalan eşyalar şaşırtıyor.

Kadırga Koyu, Asos, Yeşil Liman, Ak Liman, Sivrice Koyu ve Sokak Ağzı gibi pek çok turistik alanı bünyesinde barındıran Ayvacık sahilleri, Yunanistan'ın Midilli Adası'na 5 mil gibi kısa bir mesafede olması nedeniyle umut yolcularının meskeni haline geldi. Özellikle zeytinliklerin arasında derme çatma kamp alanları oluşturan kaçaklar, yöre halkının iddiasına göre, bir yandan zeytinliklere zarar verirken diğer yandan sahilleri çöplüğe dönüştürüyor.

TÜRK PARASI BİLE GERİDE BIRAKILIYOR

Oluşturdukları kamplarda kaçacakları ana kadar uygun hava koşullarını ve zamanı bekleyen kaçaklar; yere serdikleri yatak, yorgan ve battaniyeler ile karton zeminde yatıyor. Ayvacık'a gelinceye kadar süren yolculukta kirlenen elbiseler de bu kamplarda değiştiriliyor. Genellikle lastik botlarla yapılan umut yolculuğunda fazla eşyalar ise yine burada bırakılıyor. Patlak çıkan lastik botlar, bu botları şişirmede kullanılan pompalar, aküler, can yelekleri, şambrel can simitleri, kıyafetler ve yiyecekler de geride kalıyor. Öyle ki kamp alanlarında bebek mamaları, biberonlar, kimlik ve pasaportlar, vize kağıtları, resimler ve içi çeşitli eşyalarla dolu çantalar bile sahillerde göze çarpıyor. Kaçakların, Midilli'de kullanılamayacağı düşünülerek bazı çantalarının içinde Türk paralarını dahi bıraktıkları belirtildi. Her gün düzenli olarak sahilleri gezip para ve değerli eşya arayanların dahi olduğu ileri sürüldü. Para ya da değerli eşyalar, bulanları sevindirse de oluşan çöp yığınları bölgenin turizmine darbe vuruyor. Günde 15-20 botun Midilli'ye doğru yola çıktığı Ayvacık sahilleri, oluşan çöp yığınları nedeniyle uyarı veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement