Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor - Son Dakika
Güncel

Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor

Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilleri, özellikle bölgede geceleyen kaçakların geride bıraktıklarıyla kirlenirken, kalan eşyalar şaşırtıyor.

24.11.2015 08:16  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi sahilleri, Yunanistan'a geçmek için bölgede konaklayan mültecilerin geride bıraktıklarıyla çöplüğe döndü.

KISA MESAFE MÜLTECİLERİ ÇEKİYOR

Kadırga Koyu, Asos, Yeşil Liman, Ak Liman, Sivrice Koyu ve Sokak Ağzı gibi pek çok turistik alanı bünyesinde barındıran Ayvacık sahilleri, Yunanistan'ın Midilli Adası'na 5 mil gibi kısa bir mesafede olması nedeniyle umut yolcularının meskeni haline geldi.

SAHİLLERİ ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER

Özellikle zeytinliklerin arasında derme çatma kamp alanları oluşturan kaçaklar, yöre halkının iddiasına göre, bir yandan zeytinliklere zarar verirken diğer yandan sahilleri çöplüğe dönüştürüyor.

FAZLA EŞYALAR BÖLGEDE KALIYOR

Oluşturdukları kamplarda kaçacakları ana kadar uygun hava koşullarını ve zamanı bekleyen kaçaklar; yere serdikleri yatak, yorgan ve battaniyeler ile karton zeminde yatıyor. Ayvacık'a gelinceye kadar süren yolculukta kirlenen elbiseler de bu kamplarda değiştiriliyor. Genellikle lastik botlarla yapılan umut yolculuğunda fazla eşyalar ise yine burada bırakılıyor.

GERİDE KALAN EŞYALAR ŞAŞIRTIYOR

Patlak çıkan lastik botlar, bu botları şişirmede kullanılan pompalar, aküler, can yelekleri, şambrel can simitleri, kıyafetler ve yiyecekler de geride kalıyor. Öyle ki kamp alanlarında bebek mamaları, biberonlar, kimlik ve pasaportlar, vize kağıtları, resimler ve içi çeşitli eşyalarla dolu çantalar bile sahillerde göze çarpıyor.

TÜRK PARALARINI BİLE BIRAKTILAR

Kaçakların, Midilli'de kullanılamayacağı düşünülerek bazı çantalarının içinde Türk paralarını dahi bıraktıkları belirtildi. Her gün düzenli olarak sahilleri gezip para ve değerli eşya arayanların dahi olduğu ileri sürüldü.

ÇÖP YIĞINLARI TURİZME DARBE

Para ya da değerli eşyalar, bulanları sevindirse de oluşan çöp yığınları bölgenin turizmine darbe vuruyor. Günde 15-20 botun Midilli'ye doğru yola çıktığı Ayvacık sahilleri, oluşan çöp yığınları nedeniyle uyarı veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvacık Sahillerinde Mülteci Akınının Ardından Kalanlar Şaşırtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • mümtaz: Sınır dışı edin şu pis korkak suriyelileri 11 34 Yanıtla
  • Off: Ben burdan belediyeyi kınıyorum niye ilgilenmemişler 2 2 Yanıtla

Advertisement