Çanakkale Ayvacık'ta Kaçak Yapı Yıkım İhalesine Protesto - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Ayvacık'ta Kaçak Yapı Yıkım İhalesine Protesto

Ayvacık İlçe Özel İdaresi, yıkım kararı bulunan 36 betonarme, 45 ahşap, 91 yığma ve 8 prefabrik yapının boşaltılması, yıkımı ve molozların ve eşyaların nakledilmesi işi için ihale açtı.

03.09.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık İlçe Özel İdaresi, yıkım kararı bulunan 36 betonarme, 45 ahşap, 91 yığma ve 8 prefabrik yapının boşaltılması, yıkımı ve molozların ve eşyaların nakledilmesi işi için ihale açtı. İhale bugün Ayvacık Hükümet Konağı'nda yapıldı. Kaçak yapı sahipleri de soluğu ihalenin yapıldığı Hükümet Konağı önünde aldı. Ellerinde, yıkıma karşı tepkilerini dile getiren dövizlerle toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, protesto ettikleri yıkım ihalesi ile ilgili yapılacak resmi açıklamayı beklemeye başladı. CHP Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram, grubun eyleme başlamasından yarım saat sonra Hükümet Konağı'ndan çıkarak cadde üzerinde bekleyen protestoculara ihalenin ertelendiğini bildirdi.

Kendisinin de Kadırga Koyu'nda kampingi bulunan ve herkes gibi mağdur olduğunu belirten CHP Ayvacık İlçe Başkanı Mesut Bayram, Buradaki arkadaşların dertlerini çok iyi bilen bir kişiyim. Yaklaşık 10 yıldır işletmecilik yapıyorum. Bölgedeki sıkıntıların içinde yaşamış biriyim. Burada bugün demokratik haklarını kullanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Buradaki sıkıntı turizm alanlarının imara açılmaması. Buradakiler kıyı kenarında işletmeleri ve evleri olan kişiler. Burada herkes adalet istiyor. Çanakkale genelinde yıkım kararı alınan bin yer var. Niçin Ayvacık'tan yıkıma başlanıyor ve 180 mülkü nasıl belirlediler Bugün saat 14.00'a kadar katılım olmadığı için ihale ertelendi. Umarım bir sonraki ihaleye kadar üst düzey yetkililer gelip, burayı yerinde incelerler. İhalenin, İl Genel Meclisi kararıyla 2015 yılına ertelenme durumu var. Ancak şartnameye göre ihale 1 ay sonra da yapılabilir. Bu konunun takipçisi olacağız dedi.

'YIKIM ÇÖZÜM DEĞİL'

Balabanlı Köyü'nde yaşayan Nedret Şen, Eşim ve ben emekli öğretmeniz ve bu ülkeye 34 yıl hizmet ettik. Emekli olunca da dededen kalma arazimizin içine, zeytinliklerimize bakabilmek için küçük bir bağ evi yaptık. Şimdi hükümet onu yıkmaya kalkıyor. Bu yıkıma karşıyız. Yıkım yerine iyileştirme yapılmasını, bize bir yol gösterilmesini istiyoruz. Evimiz olmazsa o zeytinliğimize nasıl bakabiliriz Yetkililerden bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Yıkım hiçbir zaman çözüm değildir dedi.

Balabanlı Köyü'nde evi için yıkım kararı bulunan Şaziye Şen ise İstanbul'da yaşadıklarını, zeytin zamanı buraya geldiklerini ve kalacak evleri olması gerektiğini belirterek, Zamanında imar verdiler de biz mi yapmadık İmar istiyoruz. Halkın mağduriyetinin giderilmesini ve iyileştirme istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Ayvacık'ta Kaçak Yapı Yıkım İhalesine Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement