Çanakkale Bayramiç'te Aç Kalan Domuzlar Köylerdeki Bahçeleri Talan Etti - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Bayramiç'te Aç Kalan Domuzlar Köylerdeki Bahçeleri Talan Etti

Çanakkale Bayramiç\'te Aç Kalan Domuzlar Köylerdeki Bahçeleri Talan Etti

Bayramiç'te aç kalan domuzlar köylerdeki bahçeleri talan etti ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırlarındaki Kazdağları'na yağan kar, yaban hayatını da olumsuz etkiledi.

12.01.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç'te aç kalan domuzlar köylerdeki bahçeleri talan etti

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi sınırlarındaki Kazdağları'na yağan kar, yaban hayatını da olumsuz etkiledi. Yiyecek bulamayan yaban domuzları sürüler halinde dağdan inerek Karaköy, Evciler, Çırpılar ve Tongurlu köylerindeki elma bahçelerini talan etti.

Kazdağlarının geçen yıl 30 ve 31 Aralık'taki yağışlarla karla kaplanmasının ardından yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban domuzları sürüler halinde dağın eteklerine yakın köylere inmeye başladı. Elma bahçelerine dadanan ve ağaçlara zarar veren domuz sürüleri, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Bayramiç- Tongurlu Köyü yolundan geçip meyve bahçelerine giden 30'a yakın domuzun, seyir halindeki araçlardan bile kaçmadıkları görüldü. Güzergahtan geçip elma bahçelerine giren domuzlar, meyve ağaçlarının köklerini yiyerek ağaçlara zarar verdi. Çok sayıda elma ağacı meyve veremeyecek duruma geldi.

GENÇ AĞAÇLARI TERCİH ETMİŞLER

Çırpılar Köyü'nde elma bahçesi bulunan 51 yaşındaki Ercan Berk, "Bölgede hala kar var. Domuzlar yiyecek bulmak için neredeyse köye kadar indiler. Meyve olmayan ağaçlarımızın köklerini yiyip beslenmeye çalışmışlar. Özellikle de daha gevrek olduğu için genç ağaçları tercih ediyorlar. Neredeyse tarladaki her ağacın dibini kazmışlar. Bu ağaçlardan bizim artık verim almamız çok zor. Kazdağları'ndaki kar biraz daha kalkmazsa, çevre köylerde meyve bahçesi kalmaz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Bayramiç'te Aç Kalan Domuzlar Köylerdeki Bahçeleri Talan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement