Çanakkale Boğaz Köprüsü Otoyol Projesine Protesto - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Boğaz Köprüsü Otoyol Projesine Protesto

Çanakkale Boğaz Köprüsü Otoyol Projesine Protesto

Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyol projesine protesto Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu ile Lapseki arasında yapılması planlanan boğaz köprüsüne bağlanacak olan 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştape 1'inci ve 2'nci Kesim Otoyolu Projesi' için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkı bilgilendirme toplantısı, bir grubun protestosu nedeniyle yapılamadı.

28.05.2015 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyol projesine protesto

Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu ile Lapseki arasında yapılması planlanan boğaz köprüsüne bağlanacak olan 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştape 1'inci ve 2'nci Kesim Otoyolu Projesi' için düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) halkı bilgilendirme toplantısı, bir grubun protestosu nedeniyle yapılamadı.

Çanakkale'ye yapılacak boğaz köprüsü için bugün Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi'nde, ÇED toplantısı düzenlendi. Ancak, iddiaya göre, toplantı halka duyurulmadı. Sadece bir emlakçının katıldığı ÇED toplantısını haber alan Emek ve Demokrasi Güçleri Çevre Platformu'nun 20 üyesi Çanakkale'den toplantının yapılacağı salona geldi. Üyelerin salona girmesiyle birlikte habersiz yapılmaya çalışıldığı ileri sürülen toplantıda ortam gerildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Murat Selçuk başkanlığındaki, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden, Karayolları 1'inci Bölge Müdürlüğü'nden, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetkililerin katıldığı ÇED Toplantısı, 20 kişilik grubun yoğun protesto nedeniyle yapılamadı. Polisin yoğun güvenlik tedbiri aldığı toplantıyı protesto eden Emek ve Demokrasi Güçleri Çevre Platformu üyelerine HDP Çanakkale 3'üncü sıra milletvekili adayı Ergün Fidan da destek verdi. Fidan, burada yaptığı açıklamada, "Bu bilgilendirme toplantısını oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Nerede halk, nerede, buranın yetkili makamları? Kimse yok. Nasıl halkı bilgilendirme toplantısı bu? Olaya sadece köprü diye bakmamak gerek. Bu köprü yapılırken vereceği zararları da ortaya koymak gerek. Köprüyle birlikte sanayileşme de gelecek ve tarım bitecek. Tarımı bitirmek, her insanı köle gibi çalıştırmak demek" diye konuştu.

Protestolar üzerine, toplantının yapılamadığına dair tutanak tutuyup, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı ve diğer yetkililer tarafından imzalandı. Tutanağa, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un Silivri İlçesi'nde, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi, Çorlu, Süleymanpaşa ve Malkara ilçelerinde, Çanakkale'nin Lapseki, Gelibolu, Çan, Yenice ilçelerinde, Balıkesir'in Balya ve merkez ilçelerinde, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe 1'inci ve 2'nci Kesim Otoyolu Projesi'yle ilgili olarak ÇED yönetmeliğinin 9'uncu maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerileri almak üzere 28 Mayıs 2015 günü saat 10.00'da İl Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Murat Selçuk başkanlığında Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi'nde hazır bulunulmuştur. Halkın katılımı toplantısı ile ilgili olarak süresi içerisinde yönetmeliğe uygun olarak ulusal ve yerel gazetelerde duyurunun yapılmış olduğu görülmüştür. Toplantı salonunda 20 kişilik bir grubun yoğun protestoda bulunup, bilgi almak istemediklerini belirtmişlerdir. İş bu tutanak tarafımızca düzenlenmiştir" denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Boğaz Köprüsü Otoyol Projesine Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Riza Karaagac: Bu arkadaslar bu yoldan gitmezler artik 0 0 Yanıtla

Advertisement