5 Kilogramlık Kırlangıç Balığı Yakalandı - Son Dakika
Yerel

5 Kilogramlık Kırlangıç Balığı Yakalandı

5 Kilogramlık Kırlangıç Balığı Yakalandı

Çanakkale Boğazında 5 kilogram ağırlığında kırlangıç balığı yakalandı.

08.11.2014 09:56  Güncelleme: 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda 5 kilogram ağırlığında kırlangıç balığı yakalandı.

Gece avına çıkan balıkçıların ağlarına takılan, 5 kilogram ağırlığında olduğu belirlenen kırlangıç cinsi balık, Acar Balıkçılığın tezgahında satışa çıktı.

İşletme sahibi Nadir Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu balığın bölgede çok az rastlanan cinsler arasında yer aldığını söyledi.

Kırlangıç balığından çok lezzetli çorba yapıldığını ifade eden Acar, "Bizim bu bölgemizde fazla gözükmeyen ve çok güzel çorbası olan kırlangıç balığı vatandaşlarımızın ilgi odağı oldu. Tezgahımıza balık bakmaya gelen vatandaşlarımız ilk önce bu balık ne, nasıl balık, yenir mi? ve daha birçok soru soruyor. Birçok vatandaşımızın da sadece bu balığı görmeye geldiğini öğrendik. Kiloğramı 35 lira olan bu balığı biz genelde kendi lokantamızda çorba yaparak satıyoruz" dedi.

Lapseki Balıkçılar Derneği Başkanı Fatih Gündoğdu ise Çanakkale Boğazı'nda son yıllarda farklı tür ve cinslerdeki balıklarında gözükmeye başladığını belirtti.

Kırlangıç balığının bölgede az rastlanan türler arasında olduğunu anlatan Gündoğdu, "Özellikle bu aylarda zaman zaman balıkçı arkadaşlarımızın ağlarına kırlangıç da takılıyor" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5 Kilogramlık Kırlangıç Balığı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement