Makineleri Durunca Boğaza Demir Attı - Son Dakika
Güncel

Makineleri Durunca Boğaza Demir Attı

Makineleri Durunca Boğaza Demir Attı

Çanakkale Boğazı'ndan geçerken makineleri duran Bahama bayraklı kuru yük gemisi boğaza demir attı.

16.08.2014 16:16  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada makinaları duran 190 metre boyundaki Bahama bayraklı kuru gemisi, bir süre sürüklendikten sonra demir atmak zorunda kaldı. Gemi personelinin kendi imkanlarıyla arızanın giderilmesi için çalıştığı belirtildi.

Çanakkale Boğazı geçişi sırasında Rusya'dan İran'a giden 'Marine Stars' isimli 31 bin 261 grostonluk Bahama bayraklı kuru yük gemisinin makinalarında arıza meydana geldi. Bir süre yoluna devam eden geminin makinaları, saat 14.40'da, boğazın en dar noktası Kilitbahir-Çanakkale arasını geçtikten sonra durdu. Boğaz gemi trafik hattı içinde kısa süre sürüklenen gemi, Eceabat İlçesi'ne bağlı Kilitbahir Köyü'ndeki Damla Plajı yakınlarına demir attı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Kepez Limanı'nda konuşlanan Kurtarma-3 römorkörü olayın ardından bölgeye sevk edildi.

Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü (VTS) yetkilileri, herhangi bir kaza olmaması için diğer gemileri telsiz kanalıyla boğaz geçişi sırasında bilgilendirerek, dikkatle seyir yapmaları konusunda uyardı. Gemi personelinin kendi imkanlarıyla arızanın giderilmesine çalıştığı öğrenildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makineleri Durunca Boğaza Demir Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement