Çanakkale Boğazı'ndaki Gemi Kazası ile İlgili Soruşturma Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Boğazı'ndaki Gemi Kazası ile İlgili Soruşturma Sürüyor

Çanakkale Boğazı\'ndaki Gemi Kazası ile İlgili Soruşturma Sürüyor

Çanakkale Boğazı'nda, 'Ezine' isimli arabalı vapurun transit geçiş yapan 'Esperanza' isimli kuru yük gemisi ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili Liman Başkanlığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor.

03.04.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda, 'Ezine' isimli arabalı vapurun transit geçiş yapan 'Esperanza' isimli kuru yük gemisi ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili Liman Başkanlığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. Balans tankı delinen yük gemisinin herhangi bir deniz kirliliğine neden olmadığı, kazaya karışan 'Ezine' arabalı vapurunda ise olay anında 13 araç ve 116 yolcu bulunduğu belirtildi.

Eceabat'tan Çanakkale'ye saat 24.00 seferini gerçekleştiren Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye ait 'Ezine arabalı vapuru ile Lübnan'dan Romanya'ya boş olarak seyreden Cook Adaları bayraklı 'Esperanza' isimli 88 metre boyundaki kuru yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili Liman Bakanlığı soruşturma başlattı. Kazanın oluş nedenini, kaptanların ifadeleri ve hazırlanacak bilirkişi raporlarıyla belirleneceği bildirildi.

Kazada balans tankı delinen ve Kilye Koyu'na demir atan 'Esperanza' isimli kuru yük gemisinde ve çevresinde sabaha dek inceleme yapan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Kurtarma-4 römorkörü ile KEGK-4 Hızlı Tahlisiye Botu ise denizde herhangi kirletici bir madde sızıntısı olmadığını belirledi. Halen Kilye Koyu'nda demirli bulunan kuru yük gemisinde ve arabalı vapurunda bilirkişinin inceleme yaparak rapor hazırlayacağı öğrenildi.

Kazanın ardından bir açıklama yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Volkan Uslu ise, "Eceabat-Çanakkale seferini 13 araç ve 116 yolcu ile yapmakta olan Ezine gemimiz saat 00.15'te Çanakkale şamandıralar mevkiinde 'Esperanza' isimli kuru yük gemisi ile çarpışmıştır. Saat 00.25'te Ezine gemisi Çanakkale iskeleye yanaşarak, yolcu ve araçlarını emniyetli bir şekilde tahliye etmiştir. Çarpışma sebebiyle, yolcularımızda herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir. Esperanza gemisi, Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü (VTS) talimatıyla emniyetli bir şekilde demirletilmiştir. Konu ile ilgili detaylı soruşturma Liman Başkanlığı tarafında yapılmaktadır" dedi.

Facianın eşiğinden dönülen kazada ölen ya da yaralanan olmazken, arabalı vapurdaki araçlardan şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüsün ön kısmında çarpışma anında hasar meydana geldi

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Boğazı'ndaki Gemi Kazası ile İlgili Soruşturma Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement