Çanakkale Çan Belediyesi Girişine "15 Temmuz Şehitler Köşesi" - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Çan Belediyesi Girişine "15 Temmuz Şehitler Köşesi"

Çanakkale Çan Belediyesi Girişine "15 Temmuz Şehitler Köşesi"

Çan Belediyesi girişine "15 Temmuz Şehitler Köşesi"ÇANAKKALE'nin Çan Belediyesi binasının girişinde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin ve darbeci generali alnından vuran Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in hikayesinin yer aldığı "15...

07.11.2016 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çan Belediyesi girişine "15 Temmuz Şehitler Köşesi"

ÇANAKKALE'nin Çan Belediyesi binasının girişinde 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin ve darbeci generali alnından vuran Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in hikayesinin yer aldığı "15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturuldu.

Çan Belediyesi, 15 Temmuz şehitlerinin anısını hafızalarda canlı tutmak için bina girişinde '15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturdu. Köşede, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitiren demokrasi şehitlerinin fotoğrafları ile 15 Temmuz Şehitler Kitabesi ve Astsubay Ömer Halisdemir'in o gecede nasıl bir kahramanlık gösterdiğini anlatan bir yazıya yer verildi.

AK Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, vatan için canını feda eden şehitlere minnet ve vefa borçlarını hiçbir şekilde ödeyemeyeceklerini söyledi. OHAL sürecinde olunmasına rağmen bugün hala hayata kaldıkları yerden devam edebildiklerini ifade eden Başkan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz'da ülkemizde hain bir darbe girişimi yaşandı. Bizlerde yerel yönetimler olarak, Çan Belediyesi olarak 15 Temmuz'un unutulmaması için vatandaşlarımızın her gün önünden geçtiği bu köşeyi 15 Temmuz Şehitler köşesi olarak ayırdık. Amacımız bu 15 Temmuz ve o gecede yaşanan hainliğin ve tabiki de bunun karşılığındaki kahramanlıkların unutulmaması. O anlamda tertip ettiğimiz bir köşe. İnşallah bundan sonraki nesillerde o geceyi ve o gecedeki kahramanlıkları unutmasın istedik. Bu köşeyi hazırlamaktaki amacımız buydu" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Çan Belediyesi Girişine '15 Temmuz Şehitler Köşesi' - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement