Çanakkale CHP'de Önseçim Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale CHP'de Önseçim Heyecanı

Çanakkale CHP\'de Önseçim Heyecanı

Çanakkale CHP'de önseçim heyecanı ÇANAKKALE'de Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) delege bazında önseçimle milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti.

29.03.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale CHP'de önseçim heyecanı

ÇANAKKALE'de Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) delege bazında önseçimle milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gitti. İl merkezinde 1185, il genelinde 4 bin 300'e delege saat 17.00'ye kadar oy kullanarak partisinin Milletvekili adaylarını belirleyecek.

Cevatpaşa Mahallesi Mustafa Kemal İlkokulunda CHP'de 4 milletvekili adayının belirlenmesi için delege bazında önseçimle oy kullanma işlemi bugün saat 08.00'de başladı. Saat 17.00'ye kadar devam edecek olan oy kullanma işleminde il merkezinde kurulan 4 sandıkta toplam bin 185 delege oy kullanacak. İlçelerde kurulan 13 sandıkla birlikte il genelinde 4 bin 300 delege sandık başına giderek, CHP'den 4 milletvekili adayını belirleyecek. İl Merkezindeki oy kullanma işleminde ilk olarak Mustafa Kemal İlkokuluna CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve CHP Çanakkale Milletvekili ve aday adayı Ali Sarıbaş geldi.

CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, 3 nolu sandıkta, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise 4 nolu sandıkta oyunu kullandı. İl Başkanı Karagöz ve Milletvekili Sarıbaş'ın ardından binaya gelen CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'da ise 2 nolu sandığa oyunu attı.

"CHP'NİN DEMOKRASİ ŞÖLENİ"

Bugünün CHP'sinin demokrasi şöleni olduğunu ifade eden CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, bunun kendilerini iktidara götüreceğini söyledi. Delege bazındaki önseçim ile bütün aday adaylarına başarılar dileyen Başkan Karagöz "Demokrasiyi kendi içimizde işleterek, yükseleceğiz ve AK Parti iktidarına son vererek hem ülkemize rahat bir nefes aldıracağız hem de parti içerisindeki yarışta ipi göğüsleyen arkadaşlarımızı Ankara'ya göndereceğiz" dedi

'ÇIKAN SONUCA HERKESİN SAYGI GÖSTERMELİ'

Oyunu kullanan CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, önseçimi değerlendirerek, "Çanakkale'de 1185 delege var. Tamamı gelmeyebilir ama bin civarında katılım bekleniyor. Parti içi demokrasinin gereği de zaten budur. Amacımız tüm üyelerin katılımıyla olmasıydı. Genel merkezimizin takdiri delegeler olduğu için, bu aşamaya da saygı göstermek zorundayız. Çanakkale ve bütün ilçelerinde delegelerimizin teveccühüyle adaylarımızı belirleyeceğiz. Aday adaylarımızın hepsi birbirinden değerli insanlar. Çıkan sonuca herkesin saygı göstereceğine inanıyorum" dedi.

Saat 17.00'de sona erecek olan oy verme işleminin ardından hakim gözetiminde açılacak sandıklardaki oyların sayılmasıyla CHP'nin 7 Haziran'da genel seçimlere katılacak olan 4 milletvekili adayı da resmen belli olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale CHP'de Önseçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement