Çanakkale - CHP'li Başkan Gökhan'dan Şehidin Cenaze Aracının Değiştirilmesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Çanakkale - CHP'li Başkan Gökhan'dan Şehidin Cenaze Aracının Değiştirilmesine Tepki

Çanakkale - CHP\'li Başkan Gökhan\'dan Şehidin Cenaze Aracının Değiştirilmesine Tepki

CHP'li Başkan Gökhan'dan şehidin cenaze aracının değiştirilmesine tepki Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Dağlıca şehitlerinden Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesini memleketi Ezine'ye götürmesi için tahsis ettikleri cenaze aracının, Vali Hamza Erkal tarafından AK Partili Lapseki Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla değiştirildiğini söyleyerek, bu durumu kınadı.

15.09.2015 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Başkan Gökhan'dan şehidin cenaze aracının değiştirilmesine tepki

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Dağlıca şehitlerinden Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesini memleketi Ezine'ye götürmesi için tahsis ettikleri cenaze aracının, Vali Hamza Erkal tarafından AK Partili Lapseki Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla değiştirildiğini söyleyerek, bu durumu kınadı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Son dönemde kendisi ve belediye üzerinden farklı siyasetler yaratılmaya çalışıldığını ve insanların akıllarının çelinmesi noktasında çaba harcandığını söyledi. Başkan Gökhan, geçen seçimde CHP'nin Çanakkale'de birinci parti olmasının yanında HDP'nin de barajı aşması nedeniyle 8 Haziran'da şükür pilavı dağıtmasının farklı alanlara çekilmeye çalışıldığını belirtti. Seçimler öncesi partisinin seçim barajının düşürülmesi için meclise önerge vermesine rağmen bunun kabul edilmediğini kaydeden Başkan Gökhan, 7 Haziran'da da HDP'nin barajı aşmasını demokrasi yönünden olumlu bulduğu için şükür pilavını HDP için de dağıttığını söyledi. Ancak şükür pilavının, bazı çevrelerce sürekli gündeme getirilmesi nedeniyle temcit pilavına dönüştürüldüğünü kaydetti.

VALİYE CENAZE ARACINI DEĞİŞTİRME TEPKİSİ

CHP'li Başkan Ülgür Gökhan, Dağlıca'da şehit düşen askerlerden Ezine'nin Kayacık Köyü'nden Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu, askeri kargo uçağıyla havalimanına getirildiği 8 Eylül günü Çanakkale Belediyesi'nin cenaze aracı taşırken, ertesi gün şehidi Ezine'ye AK Partili Lapseki Belediyesi'nin cenaze aracıyla götürülmesi konusuna de değindi. Başkan Gökhan, cenaze aracının Vali Hamza Erkal'ın emriyle değiştirildiğini açıkladı. Şehit Fatih Duru'nun askeri kargo uçağıyla getirildiği havalimanından Çanakkale Belediyesi'nin cenaze aracıyla alındığını ve askeri hastaneye götürüldüğünü belirten Başkan Gökhan, şöyle konuştu:

"Biz de şehidimizin cenazesini havalimanında karşıladık. Havalimanından çıkışta 10-15 kişilik bir grup, içinde Çanakkale Milletvekilimiz avukat Muharrem Erkek ile benim bulunduğum araca saldırdı. Ertesi gün, şehidin cenazesini Ezine'ye götürmesi için cenaze arabamızı Çanakkale Boğaz Komutanlığı'ndaki askeri hastaneye gönderdik. Ama bir emir ile cenaze arabasını değiştirdiler. Lapseki Belediyesi'nin cenaze arabasını getirttiler. Getirten Sayın Valimizdir. Üzgünüm ve teessüflerimi bildirmek zorundayım. Gerekçe, araca saldırılabilirmiş; Çanakkale Belediyesi yazdığı için. Sayın Vali Çanakkaleli değil tabii. Ama en azından şehit cenazesi taşıyan bir araca, kimin aracı olursa olsun Çanakkale halkı saldırmaz. O bir şehit cenazesi taşıyor. Ee siz ne iş yapıyorsunuz? Bir aracı, bir başkanı, bir milletvekilini koruyamıyorsanız ne iş yapıyorsunuz siz? Bunu provoke ettiler. Ama bunu bize bir manevi saldırı olarak algılıyorum. Sonuç itibariyle de bunu şiddetli reddediyorum ve kınamak durumundayım. Kimse de kusura bakmasın."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale - CHP'li Başkan Gökhan'dan Şehidin Cenaze Aracının Değiştirilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement