Çanakkale Cinayete Kurban Giden Dr. Furtun Çanakkale'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Cinayete Kurban Giden Dr. Furtun Çanakkale'de Anıldı

Çanakkale Cinayete Kurban Giden Dr. Furtun Çanakkale\'de Anıldı

Çanakkale'de gerçekleştirilen etkinlikte, Samsun'da bir yıl önce görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun anıldı.

30.05.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de gerçekleştirilen etkinlikte, Samsun'da bir yıl önce görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun anıldı.

Çanakakle Tabip Odası tarafından Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında, cinayete kurban giden Dr. Kamil Furtun anıldı. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları anma etkinliğine katıldı.

Konuşma yapan Erensoy, Furtun'un görevi başında katledildiğini söyledi. Sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiğini belirten Güleda Erensoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik, resmi rakamlara göre hergün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Başta TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu raporu, Türk Tabipleri Birliği raporları olmak üzere konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Son 14 Mart'ta sözü verilen sağlıkta şiddet uygulayanlara tutuklama cezası verilmesini sağlayacağı ifade edilen yasa bile çıkarılmamıştır. Bizler, bu ülkenin sağlık emekçileri, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarımız için, yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dr. Kamil Furtun'u o güzel insanı, doktoru unutturmayacağız. Dr. Kamil Furtun ölümsüzdür"

Açıklamanın ardından topluluk sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Cinayete Kurban Giden Dr. Furtun Çanakkale'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement