Çanakkale Çomü Tıp Fakültesi'nde İlk Böbrek Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Çomü Tıp Fakültesi'nde İlk Böbrek Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi

Çanakkale Çomü Tıp Fakültesi\'nde İlk Böbrek Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi

Çomü Tıp Fakültesi'nde ilk böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi Çanakkale'de 8 yıldır böbrek nakli bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, 1 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet vermeye başlayan organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonu ile eski sağlığına tekrar kavuştu.

04.07.2015 22:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çomü Tıp Fakültesi'nde ilk böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi

Çanakkale'de 8 yıldır böbrek nakli bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, 1 ay önce Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmet vermeye başlayan organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonu ile eski sağlığına tekrar kavuştu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kepez Uygulama ve Araştırma Hastanesi organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonuyla bir ilke imza atıldı. Çanakkale'de yaşayan evli, 4 çocuk ve 4 torun sahibi emekli Mehmet Baştimur 8 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı. 8 yıl içinde İstanbul ve Bursa'da özel hastanelerin yanı sıra Üniversite hastanelerin kapısını çalan Mehmet Baştimur'a böbrek nakli bekleyenlerin sayısı fazla olduğu için sıra bir türlü gelmedi.

1 AY ÖNCE HİZMETE GİRDİ

Çanakkale Merkez'e bağlı Kepez Beldesindeki ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde organ nakil ünitesi hizmete girdi. Tıp Fakültesi hastanesinde organ nakil ünitesinin hizmete girmesinin ardından organ nakli için kayıtlar alınmaya başladı. Üniversite hastanesinde organ nakli için kayıt alındığını öğrenen Mehmet Baştimur, böbrek yetmezliği hastalığı olduğunu belirtip, böbrek nakli için kayıt yaptırdı.

8 YIL SONRA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

8 yıldır Çanakkale'den İstanbul ve Bursa'ya giderek özel ve üniversite hastane kapılarında böbrek nakli için umutla bekleyen Mehmet Baştimur'a üniversite hastanesinden böbrek nakli için müjdeli haber geldi. Eşi Hanife Baştimur (60) ve kızı Nesrin Yağlıdere ile hastaneye yatan Mehmet Baştimur'u bu sabah böbrek nakli ekibi ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından oluşturan nakil ekibini oluşturan Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Gülay Kadıoğlu Koçak ve ekibi ameliyata aldı. Başarılı geçen operasyonun ardından Mehmet Baştimur tekrar eski sağlığına kavuştu.

REKTÖR ZİYARET ETTİ

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Organ Nakil ekibinden Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul sağlığına kavuşan Mehmet Baştimur'u hastanede ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında Mehmet Baştimur'un eşi Hanife Baştimur ile kızı Nesrin Yağlıdere de hazır bulundu. Rektör Acer, böbrek nakli ameliyatını gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul'dan hastanın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

"DOKTORLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN"

ÇOMÜ Hastanesi Doktorlarına teşekkür eden Mehmet Baştimur, "Doktorlarımızdan Allah razı olsun. Biz iki kişiydik. Organ bana uydu. Bir bayan vardı. Ona uymadı. Keşke ona da uysaydı. Sağ olsunlar" dedi.

"2015 YILININ EN BÜYÜK HEDİYESİ"

Babasının böbrek nakli bekleyen diyaliz hastası olduğunu ifade eden kızı 36 yaşındaki Nesrin Yağlıdere, "Yüksek tansiyona bağlı ilk çözüm olarak böbrek naklini düşündük. ÇOMÜ Hastanesinde böbrek nakli olmadığı için ÇAPA Tıp Fakültesine gittik. 5 yıl boyunca orada nakil çıkmayınca, Bursa Acıbadem Hastanesi'ne gitmeye karar verdik. İki yılda Bursa'da bekledik. Oradan da sonuç çıkmayınca, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bizim için kaçınılmaz yer oldu. Babam kayıt oldu ve bir ay içinde 2015 yılının en büyük hediyesi bize çıktı. Ramazan ayında candan can yapılan en büyük sadaka babama sağlığının verilmesi bizim için en güzel hediye oldu" dedi.

Mehmet Baştimur'u eşi Hanife Baştimur, eşinin 8 yıl sonra tekrar eski sağlığa kavuşmasından dolayı ailecek mutlu olduklarını ve eşinin bundan sonra daha da iyi olmasını istedi.

Böbrek nakli ile sağlığına kavuşan Mehmet Baştimur'a hastanede yapılan ziyaretin ardından ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aşık, Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkul, Yrd. Doç. Dr. Gülay Kadıoğlu Koçak ve Rektör Yardımcıları ile düzenlediği basın toplantısında, Çanakkale'de bir ay önce ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde hizmete giren organ nakil ünitesinde ilk kez gerçekleştirilen böbrek nakli operasyonu gerçekleştiren ekine teşekkür edip, üniversitede böyle bir başarının onuru ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Çomü Tıp Fakültesi'nde İlk Böbrek Nakli Başarıyla Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması

    Hatay'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 80 personel ve iş makineleri kullanıldı ve 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.


Advertisement