Çanakkale Damadı Düğününde Manava Çeviren Gelenek - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Damadı Düğününde Manava Çeviren Gelenek

Çanakkale Damadı Düğününde Manava Çeviren Gelenek

Damadı düğününde manava çeviren gelenekÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Coşkun Taşkın ile 20 yaşındaki Aytaç Taşkın, dünya evine girdi.

21.09.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Damadı düğününde manava çeviren gelenek

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Coşkun Taşkın ile 20 yaşındaki Aytaç Taşkın, dünya evine girdi. Yörenin geleneği gereği, damadın arkadaşları takı töreninde taktıkları sebze ve meyveyle düğüne damgasını vurdu.

Bayramiç'e bağlı Bezirganlar Köyü'nde mobilya ustası Coşkun Taşkın ile ev hanımı Aytaç Taşkın, dünya evine girdi. Kalabalık davetli topluluğu gelin ve damadı mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Köydeki evlerinin önünde gerçekleşen düğünde, gelin ve damat ilk dansı yaptı. Ardından takı törenine geçildi. Davetliler, gelin ve damada hediyelerini takmak için sıraya geçti. Ne olduysa da bu anlarda oldu. Yörenin geleneği gereği, damadın arkadaşları taktıkları sebze ve meyvelerle düğüne damgasını vurdu. Arkadaşları sırayla damat Coşkun Taşkın'a önce hediyelerini taktı. Ardından da geleneğe göre damat yedirmeyi, içirmeyi sevsin anlamına gelen patlıcan, dolmalık biber, sivri biber, kabak ve ayva gibi sebze meyveleri bağladıkları iple boynuna astı. Bu anlar ise hem damat ve gelin hem de davetliler arasında gülüşmelere neden oldu.

Damadı adeta manav dükkanına çeviren arkadaşları, hatıra olarak da sebze ve meyveler boynunda asılı olan damat ve gelin ile birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi. Gelin ve damat, en mutlu günlerinde hayatları boyunca hiç unutamayacakları anlar yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Damadı Düğününde Manava Çeviren Gelenek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement