Çanakkale'de 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de 1 Mayıs Kutlamaları

Çanakkale\'de 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs İşçi Bayramı, Çanakkale’nin Biga ve Gelibolu ilçelerinde kutlandı.

01.05.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Mayıs İşçi Bayramı, Çanakkale'nin Biga ve Gelibolu ilçelerinde kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü, ilk kez Biga Hükümet Meydanında coşku ile kutlandı.

Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası Biga 1 Nolu Şube üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na yürüdüler. Cumhuriyet Meydanına DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Bursa Şubesi üyesi Biga Belediyesi İşçileri geldi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Atatürk Anıtı'na Türk Metal Sendikası çelenk sundu. Düzenlenen törene, Biga belediye Başkanı İsmail Işık'ta katıldı. Işık, karanfil dağıtarak 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Türk - İş Çanakkale İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt, Hükümet meydanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Bugün 1Mayıs. Bugün işçilerin uluslar arası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gün olarak kutlanıyor. Bugün tüm dünyada emekçiler, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor" dedi. Etkinlik, olaysız şekilde tamamlandı.

1 Mayıs İşçi Bayramı Gelibolu'da, işçiler, vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla kutlandı. Camikebir Mahallesi'ndeki Gazi Süleyman Paşa Bulvarı'nda toplanarak 2 km güzergahta bayrak ve flamalarıyla yürüdüler. Kutlamalara kamuya bağlı Sendikalı üyeler, Siyasi Partiler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türk Harb-İş Sendika Temsilcisi Hakan Çardak günün anlamını belirten konuşmasını yaptı. Çardak konuşmasında, "Bugün dünyada emekçiler,emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükseltiyor.Ülkesi,ulusu,ırkı,siyasal görüşü,dini,mezhebi,dili,cinsiyeti,yaşı mesleği ne olursa olsun,yurdumuzda ve dünyanın dört bir yanında emekçiler bir araya gelip taleplerini haykırıyor. Dün, tüm dünyada emekçiler, kölelik koşullarında çalışmaya karşı çıkarken, 8 saatlik çalışma uğruna canını verirken, bu gün hala bir çok ülkede, benzeri çalışma koşullarının var olmasını kabul edemiyoruz" dedi.

Bu konuşmanın ardından kutlamaya katılanlar davul zurna eşliğinde sloganlar atarak eğlendiler. Kutlamalara, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar'da partili üyelerle birlikte katıldı. Kutlamalar olaysız sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement