Çanakkale'de "100. Yıl Rallisi" Başladı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de "100. Yıl Rallisi" Başladı

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen "100. Yıl Rallisi" başladı.

16.05.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen "100. Yıl Rallisi" başladı.

Etkinlik için kente gelen yaklaşık 120 yarışçı, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki bazı şehitlik ve anıtları gezerek dua etti.

Şehitler Abidesi'ndeki anıta çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunan ralliciler, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

TOSFED Başkanı Metin Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, 100 yıl sonra tarihi bir anı yaşadıklarını ve bu yarışı Çanakkale'de düzenledikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Şampiyon rallici Burcu Çetinkaya da Çanakkale'de yarışmanın çok değerli bir duygu olduğunu vurguladı.

Şampiyonaya katılan pilotlardan Erkan Güral'ın, aracının üzerine yapıştırdığı "Bu Yarış, Çanakkale Şehidi Büyük Dedem Kütahyalı Ahmet Oğlu Ethem ve Tüm Şehitlerimiz İçin" yazısı ilgi gördü.

100. Yıl Rallisi

Çanakkale Madenciler Derneği sponsorluğunda, Çanakkale Valiliği'nin katkısıyla düzenlenen yarışın, Çanakkale'de gerçekleştirilen ilk otomobil sporları etkinliği özelliği de bulunuyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası'na puan veren asfalt zeminli ralli, Bayramiç ve Çan bölgesindeki etaplardan oluşuyor.

Ekipler ilk gün 8,70 kilometrelik Yahya Çavuş, 14,75 kilometrelik 57. Alay ve 16,20 kilometrelik Nezahat Onbaşı etaplarını geçerek, Eski Kredi Yurtlar Kurumu binası önündeki servis alanında yer alan kapalı parkta günü sonlandıracak. Yarın ise iki özel etaptan oluşan etkinlikte ekipler, Özgürlük Parkı'ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için çaba sarf edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de '100. Yıl Rallisi' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement