Çanakkale'de 2 Bin Kişi Nevruzu Kutladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 2 Bin Kişi Nevruzu Kutladı

Çanakkale\'de 2 Bin Kişi Nevruzu Kutladı

Çanakkale'de, HDP tarafından düzenlenen etkinlikte yaklaşık 2 bin kişi nevruzu kutladı.

22.03.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, HDP tarafından düzenlenen etkinlikte yaklaşık 2 bin kişi nevruzu kutladı. Nevruz için alanda toplanan kalabalığa seslenen HDP Van Milletvekili Nazmi Gür; hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında derin bir çatlak oluştuğunu, bu durumun ülkenin geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

Esenler Mahallesi'nde düzenlenen Nevruz kutlamasına; HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, HDP Çanakkale İl Eşbaşkanları Şehmus Aslan ve Raime Kanılga, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, HDP Çanakkale Milletvekili aday adayları, HDP Biga, Gökçeada ve Gelibolu İlçe yönetimleri, İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Hayrettin Pişkin, Halk Evleri, Emek Partisi, Sosyalist Gençlik ve Devrimci Federasyonu, Öğrenci Kolektifleri ile vatandaşlar katıldı.

KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Nevruz kutlamasının yapılacağı alan çevresinde ve alana giriş noktasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Vatandaşlar, alana polis tarafından üzerleri aranarak alındı. Yerel sanatçıların söylediği türküler eşliğinde çok sayıda kişi el ele tutuşarak halay çekti. Alana girerken üzerini aratmak istemeyen bir grup ile polis arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa süreli gerginlikte alanda bulunan kalabalık, polise tepki gösterdi.

Kutlamada konuşan HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, "Dün (cumartesi) Diyarbakır'da nevruz alanı tıklım tıklım doluydu. Herkes özgürlüğü, barışı, kardeşliği birlikte yaşamayı haykırdı. Bugün Çanakkale'de de aynı görüntü, aynı coşku, aynı yürekler aynı şeyler için atıyor. Hepinizin kardeşlik, direniş bayramı olan nevruzunuzu kutluyorum. Çanakkale ortak vatan ruhu için, Kürdün ve Türkün birlikte yaşama arzusunu ifade eden çok önemli toprak parçası. Bu nedenle Çanakkale'de olmak, nevruzu hep birlikte kutlamak, bu kutsal nevruz ateşi etrafında halaya durmak hepimize coşku ve umut veriyor" dedi.

"ÜLKENİN GELECEĞİNİ TEHDİT EDEN BİR ÇATLAK"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hükümet'e de değinen HDP'li Nazmi Gür, "Bir tarafta yetkisi olmamasına rağmen günde üç miting yapan bir Cumhurbaşkanı, öte yanda; neredeyse kukla bir hükümete dönüşmüş bir hükümet. Nihayetinde dün basına ve kamuoyuna yansıyan o büyük çatlak. Belli ki hükümet ile Cumhurbaşkanı arasında çok derin bir çatlak oluştu. Bu ülkenin geleceğini tehdit eden bir çatlak. Bir taraftan neredeyse diktatörlük rejimlerinde olan yetkiler isteyen ve antidemokratik şekilde başkanlık sistemini isteyen bir Cumhurbaşkanı, öte yandan; bundan son derece rahatsız olan, onun her türlü müdahalesini rahatsızlıkla içinde hisseden zavallı bir hükümet. Nihayetinde patlayan bir ses. Hükümet sözcüsü diyor ki dün 'Cumhurbaşkanı kendi işine baksın. Barış ve demokrasi sürecini götürecek olan bizleriz. Bu halka hesap verecek olan bizleriz. Halka karşı sorumlu olan bizleriz. Bu nedenle dün su yüzüne çıktı bu kavga. Değerli arkadaşlar işte bizler tamda böyle bir kavganın ortasında halkların ortak mücadelesi olan HDP, halkların ortak sesi olan, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren, barış mücadelesi veren partimiz için yeni ve büyük bir fırsat ortaya çıkmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından nevruz ateşi yakıldı. Kutlamalara katılanlar, ateşin etrafında türküler eşliğinde halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 2 Bin Kişi Nevruzu Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement