Çanakkale'de 4,3 Büyüklüğünde Depremle Sallandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de 4,3 Büyüklüğünde Depremle Sallandı

Çanakkale\'de 4,3 Büyüklüğünde Depremle Sallandı

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, 4,3 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

16.12.2014 14:32  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, saat 11.02 sıralarında meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Perinçek, Depremin diri fay haritasında belirtilmeyen, fakat arazi verileriyle gözlemlediğim kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu bir fay ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Fay, Sarıca Köyü'nden Cihadiye Köyü yönünde uzanıyor. Deprem odakları Cihadiye Köyü güneydoğusunda kalıyor. 4.3 büyüklüğündeki depremi ana deprem olarak düşünüyorum. Bundan sonra aynı alanda 4'ten küçük artçılar beklenmelidir. Söz konusu fay daha güneybatıdaki Bayramiç dolayındaki Etili Fayı ile aynı doğrultuda ve aynı fay zonunun bir parçası diye konuştu. Öte yandan depremin bir dakika sonrasında aynı bölgede AFAD'a göre 3.5 büyüklüğünde, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'ne göre de 3.9 büyüklüğünde artçı sarsıntı yaşandı.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Yaşanan sarsıntı ilçedeki bir iş merkezinin içinde ve dışında bulunan güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sarsıntıyı hisseden vatandaşların panikle dışarı çıkma anı yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de 4,3 Büyüklüğünde Depremle Sallandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement