Çanakkale'de Arabalı Vapur Arıza Yaptı, Yolcular Panik Yaşadı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Arabalı Vapur Arıza Yaptı, Yolcular Panik Yaşadı

Çanakkale\'de Arabalı Vapur Arıza Yaptı, Yolcular Panik Yaşadı

Çanakkale'de arabalı vapur arıza yaptı, yolcular panik yaşadıÇanakkale'de dün gece yük gemisiyle çarpışan 'Ezine' isimli arabalı vapurdan sonra bu akşam da 'Avşa Adası' isimli arabalı vapuru makine arızası nedeniyle yolda kaldı.

03.04.2016 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de arabalı vapur arıza yaptı, yolcular panik yaşadı

Çanakkale'de dün gece yük gemisiyle çarpışan 'Ezine' isimli arabalı vapurdan sonra bu akşam da 'Avşa Adası' isimli arabalı vapuru makine arızası nedeniyle yolda kaldı. Vapurda 1.5 saat mahsur kalan ve panik yaşayan yolcular, arıza giderilip arabalı vapurun iskeleye yanaşmasıyla karaya ayak basabildi.

Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye ait 'Avşa Adası' arabalı vapuru, aldığı araç ve yolcularla birlikte saat 20.00'de Eceabat'tan Çanakkale'ye gitmek üzere hareket etti. Çanakkale İskelesi'ne 200 metre kala arabalı vapurda makine arızası meydana geldi. Yat Limanı kayalıklarına doğru sürüklenmeye başlayan arabalı vapuru, şamandıralar mevkiinde demir atarak durabildi. Arabalı vapurun kaptanı telsiz kanalından Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) Müdürlüğü'ne makine arızası bilgisi verdi. Bunun üzerine bölgeye tedbir amaçlı olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Kurtarma-4 römorkörü sevk edildi. Römorkörün kaptanı, arabalı vapurun kaptanı ile telsiz görüşmesi yaparak, kendilerini çekip çekmeyeceklerini sordu. Arabalı vapurun kaptanı ise saat 21.15 sıralarında makinelerden birinin arızasını gidererek çalıştırdığını beyan etti. Arabalı vapuru daha sonra demir alıp tek makine ve römorkör eşliğinde saat 21.30'da Çanakkale İskelesine yanaşmayı başardı.

Arabalı vapurda 1.5 saat boyunca mahsur kalan yolcular, arıza anında panik yaşandığını, demir atılmasının ardından herkesin rahat bir nefes aldığını anlattı.

Çanakkale Boğazı'nda, dün gece saat 00.15'de ise Eceabat'tan Çanakkale'ye sefer yapan 'Ezine' isimli arabalı vapuru, Çanakkale İskelesi yakınlarındaki şamandıralar mevkiinde 88 metre uzunluğundaki 'Esperanza' isimli boş kuru yük gemisiyle çarpışmış ve her iki gemide de maddi hasar meydana gelmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Arabalı Vapur Arıza Yaptı, Yolcular Panik Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement