Çanakkale'de Balık Tezgahları Şenlendi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Balık Tezgahları Şenlendi

Çanakkale\'de Balık Tezgahları Şenlendi

Çanakkale’de av sezonunun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başlarken, fiyatlar ise hâlâ düşmedi.

13.09.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de av sezonunun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahları süslemeye başlarken, fiyatlar ise hala düşmedi.

Bu yılki balık sezonundan çok ümitli olduklarını söyleyen balıkçılar, fiyatların henüz düşmediğini belirtti. İstavridin kilosu 15, sardalyenin 7, karagözün 20, çupranın 20, palamudun tanesi ise 10 liradan satılıyor. Fiyatları yüksek bulan vatandaşlar, fiyatların düşeceğine inanıyor.

Artık son günlerini yaşayan sardalye ise balık sevenler arasındaki popülerliğini koruyor. Hatta esnaflar bile bir yandan satış yaparken, bir yandan da dükkanların önünde yaktıkları mangallarda sardalye pişiriyor.

Sezonun yeni başladığını belirten pazarcı esnafı Melih Kayıkçı, "Sezon yeni başladı. Bu av mevsiminden umutluyuz. Palamut da yeni başladı. Boyutları biraz küçük. İnşallah havalar soğuyunca büyüyecek ve satışlarımız artacak. Fiyatlarımız şu anda yüksek. Umarım biraz daha düşecek" dedi.

Satışların şu an biraz yavaş gittiğini söyleyen Ersin Erter, "Satışlarımız şu an biraz yavaş gidiyor. Balıklar her geçen gün çoğalıyor. Balık fiyatları biraz düştü. 15 ile 20 liradan 8 ila 10 liraya kadar düştü. Sardalye son günlerini yaşıyor. Palamut ve lüfer başlıyor. Palamut daha bollaşmadı" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Balık Tezgahları Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement