Çanakkale'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Çanakkale\'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Çanakkale'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 89'uncu yıldönümü, karada ve denizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

01.07.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 89'uncu yıldönümü, karada ve denizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Cumhuriyet Meydanı'nda Çanakkale Liman Başkanı Mehmet Bayram, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende konuşan Bayram, Kabotaj Kanunu'nu anlattı. Ardından Vali Ahmet Çınar, Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Kıyı Emniyeti İl Müdürü İsmail Durgun, Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürü Rıdvan Gezgin ile diğer protokol üyeleri; Alınteri-8 feribotuna binerek boğaza açıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DENİZE ÇELENK

Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan ile Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, deniz şehitleri adına denize birer çelenk bıraktı. Bu sırada Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörler havaya su sıkarak boğazda görsel etkinlik gerçekleştirdi. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları da sürat ve ilginç manevralar yaparak kurumlarının denizlerdeki gücünü gösterdi. Kutlamalar kapsamında ayrıca; kordon boyundaki Yat Limanı ve balıkçı barınağı arasındaki bölümde deniz polisi dalgıçları denize atılan atıkları toplayıp, dip temizliği yaptı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement