Çanakkale'de Feribot Yoğunluğu Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Feribot Yoğunluğu Devam Ediyor

Çanakkale\'de Feribot Yoğunluğu Devam Ediyor

Çanakkale Boğazı'nda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde, tatilini geçirecekleri yerlere gitmek üzere İstanbul ve Trakya'daki illerden yola çıkan tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk, ikinci gününde de devam etti.

03.07.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Boğazı'nda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde, tatilini geçirecekleri yerlere gitmek üzere İstanbul ve Trakya'daki illerden yola çıkan tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk, ikinci gününde de devam etti. Ancak, dün 8 kilometreye varan araç kuyruğu bugün 500 metre ile 1 kilometreye kadar düştü.

Tatilcilerin Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmek Gelibolu- Lapseki, Gelibolu-Çardak, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale feribot hatlarını kullanıyor. Dün özellikle Eceabat-Çanakkale hattında 8 kilometreyi bulan ve sabaha dek süren feribot kuyruğu, tatilcileri zor durumda bıraktı. Feribot kuyruğunda yaklaşık 3 saat beklemek durumunda kalan tatilcilerin, yolculuğu çileye döndü.

Bayram tatili için bugün yola çıkanlar, dün yola çıkanlara göre daha şanslı. Çünkü, dün yaşanan uzun araç kuyrukları bu sabah itibariyle azaldı. Şu an için Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir feribot iskelelerindeki araç kuyrukları 500 metre ile 1 kilometre arasında değişiyor. Sıradaki tatilciler en fazla yarım saat bekledikten sonra Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçebiliyor. Ancak, günün ilerleyen saatlerinde yoğunluğun artabileceği de belirtiliyor. Çanakakel Boğazı'nda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, bayram yoğunluğu nedeniyle tüm imkanlarını seferber etti. 3 noktadan 11 feribot ile saatsiz seferler yaparak, oluşan uzun araç kuyruklarını eritebilmek için çalışıyor. Gelibolu İlçesinde, Gestaş 5 gemi ile, Lapseki'ye, özel şirkete ait 4 feribot ise Çardak'a saat tarifesi olmaksızın sefer yapıyor. Tatilcilerin araçlarının Gelibolu iskelesinde oluşturduğu yoğunluk, dolmuş usulü seferlerle eritilmeye çalışırken, zabıta ve polis ekipleri de tatilcilerin daha güvenli geçişleri için iskelede düzenleme çalışması yapıyor. Ancak, sürücüler arasında zaman zaman sıra nedeniyle tartışmalar yaşanıyor. Bu arada şehir merkezi dışına doğru uzayan araç kuyruklarından sıkılan tatilcilerin kimileri yürüyüş yaparken, kimi de gölge bir yer bulup oturuyor. Bazı tatilciler de serinlemek için seyyar satıcılardan soğuk su ve dondurma alarak esnafın yüzünü güldürüyor.

Gelibolu'dan, Lapseki'ye geçmek için feribot sırası bekleyen tatilciler, her bayram öncesi olduğu gibi yine aynı manzaranın yaşanmasına tepki gösterdi. İstanbul güzergahından Çanakkale'ye seyrederken yolların sakin olduğunu belirten tatilciler, Gelibolu'ya kadar rahat ulaştıklarını ancak feribot kuyruğu nedeniyle Çanakkale Boğazı'nı bir türlü geçemediklerini vurgulayarak, sırada uzun süre beklemek zorunda kalmalarına tepki gösterdi. Özellikle, toplu taşıma araçları olan şehirler arası otobüslere geçişlerde öncelik tanınmasını eleştirdi. Otobüslerin sıra bekletilmeden feribotlara alınması nedeniyle kuyrukta bekleme sürelerinin uzadığını ifade eden tatilciler, Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün biran önce yapılmasını istedi. Feribot kuyruğunda yaklaşık 2 saat beklediğini söyleyen Tolga Keskin, "İstanbul'dan geliyoruz. Buraya kadar çok rahat geldik. Ama 2-2.5 saattir kuyruktayız, inşallah gideceğiz" dedi. Gestaş, Eceabat-Çanakkale hattında ile Kilitbahir-Çanakkale hattında ise 3'er feribot ile tarife olmaksızın sefer yapıyor.

- Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Feribot Yoğunluğu Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement