Çanakkale'de İki Önemli Proje Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de İki Önemli Proje Hayata Geçiriliyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından açılan 2015 yılı mali destek programı kapsamında Çanakkale'de iki önemli proje uygulanacak.

25.07.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından açılan 2015 yılı mali destek programı kapsamında Çanakkale'de iki önemli proje uygulanacak.

Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde, Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi ortaklığında başvurulan "Organize Sanayi Bölgesi Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması" başlıklı proje kabul edildi.

Sosyal kalkınma mali destek programı kapsamında ise Çanakkale Koza Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve Çanakkale Belediyesi ve İŞKUR ortaklığında başvurulan "Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi Projesi" de desteklenmeye değer görüldü.

Bu iki projenin protokolleri, taraflarca Belediye Meclis Salonu'nda imza altına alındı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdürrahim Temiz tarafından imzalanan "Organize Sanayi Bölgesi Atık Suyunun Kentsel Teknik Altyapıya Bağlanması Projesi" ile kentsel gelişme sınırları ile bütünleşmiş OSB'nin hali hazırda foseptik sistemi ile toplanan ve işletmelere ek maliyet oluşturan taşıma sistemi ile bertaraf edilen atık suyunun, Çanakkale Belediyesine ait ileri biyolojik atık su arıtma tesisine iletilmesi için gerekli terfi istasyonu ve terfi hattını yapmak, soruna bütüncül, sürdürülebilir ve ekonomik bir çözüm üretmek amaçlanıyor.

Çanakkale Koza Gençlik Derneği Başkanı Mustafa Emir Cilasun, Belediye Başkanı Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Kocabaş ve Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan tarafından imzalanan diğer projeyle de ildeki çalışma çağındaki genç nu¨fusun istihdam edilebilirliğinin ve istihdamının artırılarak, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının arttırılması, nitelikli birey ve gu¨çlu¨ toplum yapısına sahip olunması hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de İki Önemli Proje Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement