Çanakkale'de İlk Kez Tendom Transferi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de İlk Kez Tendom Transferi Yapıldı

Çanakkale\'de İlk Kez Tendom Transferi Yapıldı

Çanakkale’de, 3 gün önce sağ elinde meydana gelen kesikle sinirleri tahrip olan 25 yaşındaki Necmettin Gezen’e tendom transferi ile ayağından alınan sinir parçaları eline nakledildi.

28.03.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, 3 gün önce sağ elinde meydana gelen kesikle sinirleri tahrip olan 25 yaşındaki Necmettin Gezen'e tendom transferi ile ayağından alınan sinir parçaları eline nakledildi.

Elinde oluşan derin kesik nedeniyle sağ elinde sinir kaybına uğrayan Necmettin Gezen Çanakkale Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Öte yandan, Çanakkale'de ilk kez Yüksek seviyede sinir onarımı ve tendom transferi ameliyatı gerçekleştirildi.

Çanakkale Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Polikliniğinde Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Akyürek ve İbrahim Utku Özcan ile ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucu Necmettin Gezen'in sağ eline ayağından alınan sinir parçaları nakledildi. Kısa bir sürede içerisinde elini kullanmaya başlayan Gezen, parmak uçlarında da hareketlenmelerin olduğunu söyledi.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Akyürek, Şanssız bir kaza sonucu arkadaşın radial sinir dedikleri kolun el bileğinin yukarı kaldırılmasını sağlayan sinirlerin kesildiğini söyledi.

El bileğinin yukarı kaldırılmasını sağlayan sinirlerin kesildiğini belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Akyürek, ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Akyürek, "Sinirin bir yıl içinde iyileşmesini bekliyoruz. Bir yıla kadar el bileği donmasın diye içerisinde de bir tendom transferi yaptık. Bu tendom transferi ile ameliyat el cerrahisinin oldukça kaliteli bir ameliyatıdır. Ustalık gerektiren bir ameliyattır. Biz ekibimizle beraber bu ameliyatı yaptık. Bu ameliyatı ustalarımızdan öğrendik. Başta Sayın Prof. Dr. Türker Özkan'dan öğrendik. Ustalar öğrettikçe, bizde Çanakkale'de onlardan öğrendiğimiz bilgilerle hastalara yardımcı oluyoruz" dedi.

Yapılan ameliyat sonrası el ve parmaklarını hareket ettirmeye başlayan Necmettin Gezen, "Güzel ve başarılı bir operasyon geçirdim. Hocama teşekkür ediyorum. İnşallah her şey daha güzel olacak" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de İlk Kez Tendom Transferi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement