Çanakkale'deki Faciaya Tanık Olan Balıkçı: Ölenlerden İkisi Hamileydi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'deki Faciaya Tanık Olan Balıkçı: Ölenlerden İkisi Hamileydi

Çanakkale\'deki Faciaya Tanık Olan Balıkçı: Ölenlerden İkisi Hamileydi

12 kişiye mezar olan kaçak tekne faciasında kurtarma çalışmalarına yardım eden balıkçı 52 yaşındaki Remzi Sever, o anları anlattı.

17.10.2015 15:20  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunan adası Midilli'ye doğru yola çıkan umut yolcularının içinde bulunduğu ahşap tekne, alabora oldu. Kaçakların telefonla yardım çağrısı üzerine bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, 23 kaçağı kurtardı, 12 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Kurtarma çalışmalarına yardım eden balıkçı 52 yaşındaki Remzi Sever, o anları anlattı.

ÖLENLERDEN İKİSİ HAMİLEYDİ

Sever, "Sahil Güvenlik ekipleri bizden yardım istedi. Botu indirdik. 4 kaçağı canlı olarak kayığa aldık. 6 cesedi ise sudan çıkardık. Cesetlerin hepsi kadındı. Ölen 2 kadın hamileydi. Sivrice Koyu'ndan yola çıkıyorlar. Tekne batmıştı, ahşap tekneydi. Biz kurtarma çalışması yaparken, parçalanan teknenin kamarasının ise yanımızdan geçtiğini gördük. Canlı olarak kurtardıklarımız anlattı. Teknenin su kesiminin tahtası kırılmış. Orta bölümü çökmüş. O yüzden darmadağın olmuşlar. Her sese koştuk, ancak 4'ünü kurtarabildik." dedi.

ÖLENLERİ FOTOĞRAFLARDAN TEŞHİS ETTİLER

Sahil Güvenlik ekiplerince ölenlerin teşhisi için fotoğraf çekimli yöntem kullanıldı. Ölenleri fotoğraflayan Sahil Güvenlik ekipleri, sağ kurtulan umut yolcularına bu fotoğrafları göstererek kimlik teşhisini hızlandırmaya çalıştı. Fotoğraflardan yakınlarının öldüğünü görenler gözyaşı döktü, ağıtlar yaktı.

ÖLENLERDEN 1'İ BEBEK 4'Ü ÇOCUK

Bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Ölenlerin biri 6-7 aylık erkek bebek, 2'si kız 4 çocuk, 2'si hamile 5 kadın ve 2'sinin yetişkin erkek olduğu açıklandı. Ölenlerin cesetleri, Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarılanlar da aynı hastaneye kontrol için götürüldü. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'deki Faciaya Tanık Olan Balıkçı: Ölenlerden İkisi Hamileydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Çorumlu: Hangisi hamile değil ki durmadan ürüyorlar 35 2 Yanıtla
  • petrolcu: Yazik ya olenlere once insan gozuyle bakin tavsan nedir arkadasim..dogmamis bi bebege sen bu yakisturmayi yapamazsun. Sen sanki uremeden mi bu dunyaya geldin leylek mi getirdi Leylek kafali. 1 33 Yanıtla
  • salih: bu kadar savaşın yoklugun çaresizliğin içinde nasıl bide hamile kalıyorsunuz anlayamıyorum, 8 0 Yanıtla

Advertisement