Çanakkale'de Kar Durdu, Fırtına Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Kar Durdu, Fırtına Sürüyor

Çanakkale\'de Kar Durdu, Fırtına Sürüyor

Çanakkale'de iki gün aralıksız yağan kar, yeni yılın ilk gününde etkisini kaybetti.

01.01.2015 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de iki gün aralıksız yağan kar, yeni yılın ilk gününde etkisini kaybetti. Kuvvetli esen poyraz ise deniz ulaşımını aksatmaya devam ediyor. Çanakkale- Kilitbahir, Lapseki- Gelibolu, Kabatepe- Gökçeada ve Geyikli- Bozcaada hatlarında seferler iptal edildi.

Çanakkale'de geçen 30 Aralık'ta başlayan ve fırtınayla birlikte yağarak yaşamı olumsuz yönde etkileyen kar, bugün sabahın ilk saatlerinden itibaren durdu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Çanakkale'de, poyraz fırtınası ise etkisini sürdürüyor. Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de yaklaşık 90 kilometre hızla esen fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksıyor.

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında ulaşımı sağlayan Gestaş firması, hava muhalefeti dolayısıyla, Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında arabavapur seferlerinin iptal edildiğini bildirdi. Avrupa yakasına deniz ulaşımı sadece şu an için sadece Çanakkale- Eceabat hattından sağlanıyor.

Diğer yandan iki günlük kar yağışının ardından Çanakkale'de yol açma çalışmaları devam ediyor. Çanakkale-Bursa ve Çanakkale- İzmir karayollarında trafik normal olarak sağlanabiliyor. Korudağ Mevkisi'ndeki kar yağışı nedeniyle sabaha karşı bir süreliğine kapanan Çanakkale- İstanbul Karayolu da küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından tekrar trafiğe açıldı. Çanakkale'de 186 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Kar Durdu, Fırtına Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement