Çanakkale'de Kuyumcudan Hırsızlık - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Kuyumcudan Hırsızlık

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, bir kuyumcudan yaklaşık 2 kilogram altın ile bir miktar döviz çaldıkları iddiasıyla göz altına alınan baba ve oğlu adliyeye sevk edildi.

15.06.2016 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, bir kuyumcudan yaklaşık 2 kilogram altın ile bir miktar döviz çaldıkları iddiasıyla göz altına alınan baba ve oğlu adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Biga Caddesi'nde kuyumculuk yapan Gürcan Babacan'a ait iş yerine kepengi kırarak giren 2 kişi, yaklaşık 2 kilogram altın, bin 15 avro, 30 sterlin, bin 425 dolar ve 25 lirayı çuvala koyarak kaçtı.

Şüphelilerin kaçış anı aynı caddede bulunan başka bir kuyumcunun güvenlik kamerasınca kaydedildi. Olayın ardından bölgede inceleme yapan polis ekipleri, delik olan çuvaldan yere düşen altın ve paraları fark etti. Bu sayede adım adım hırsızların izini süren ekipler, hırsızların ilçe yakınında bir tarlaya girdiklerini, burada altınları başka bir poşete doldurarak kaçtıklarını belirledi.

Kuyumcunun güvenlik kamerası görüntülerinden, 2 şüphelinin fotoğrafını çıkartan ekipler, ilçe ve şehirlerarası otobüs işletmelerine bu fotoğrafları dağıttı.

Fotoğraflar, çevre ilçelerin emniyet amirliklerine de gönderildi. Yenice'den Çan'a yolcu taşımacılığı yapan bir firmanın sürücüsü, yolda aldığı iki yolcudan birinin polis ekiplerinin dağıttığı fotoğraflardaki kişi olduğunu fark edince ekiplere bilgi verdi.

Yenice İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Çan'a giden bir minibüste bulunan ve olayı gerçekleştirdikleri iddia edilen E.T. (50) ile oğlu A.T'yi (19) Çan ilçesi girişinde yakaladı.

İlçe Emniyet Amirliğindeki işlemleri tamamlanan E.T. ve A.T, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, araştırmalarını derinleştiren polis ekipleri, yaklaşık 2 ay önce Yozgat'ın Boğazlayan ilçesinde benzer yöntemle gerçekleştirilen bir kuyumcu soygununda kaydedilen güvenlik kamerası görüntülerinin, yakalanan A.T. ve kaçan diğer şüpheli ile eşleştiğini tespit etti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Kuyumcudan Hırsızlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement