"Çanakkale'de Patlamamış Obüs Mermisi Bulundu" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Çanakkale'de Patlamamış Obüs Mermisi Bulundu" Haberine Ek

"Çanakkale\'de Patlamamış Obüs Mermisi Bulundu" Haberine Ek

Çanakkale'de saat 10.00'da yağmur suyu kanalı için yapılan kazı çalışmaları sırasında bulunan 400 kilogram ağırlığındaki patlamamış obüs mermisinin imha edilmesi için Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Gelibolu ilçesindeki 2. Kolordu Komutanlığı'ndan destek istedi.

12.12.2013 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de saat 10.00'da yağmur suyu kanalı için yapılan kazı çalışmaları sırasında bulunan 400 kilogram ağırlığındaki patlamamış obüs mermisinin imha edilmesi için Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Gelibolu ilçesindeki 2. Kolordu Komutanlığı'ndan destek istedi. Bürokratik işlemler uzayınca, mermi bulunduğu yerde kaldı. Çevresi güvenlik şeridiyle çevrili olan obüs mermisinin bulunduğu yol ise çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Obüs mermisinin başına da sabaha kadar nöbet tutacak polis dikildi. Alınan tüm güvenlik tedbirlerine rağmen geceyi 1.5 metre uzunluğunda ve 40 santimetre çapındaki obüs mermisiyle geçirecek olan çevre sakinleri ise diken üstünde.

İşyerinin önünden geçen yoldaki kazı sırasında bulunan obüs mermisi nedeniyle gün boyu işlerinin aksadığını söyleyen İsmail Epçin, can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyledi. Epçin, "Akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin gelip ona bir şey vurması, buranın havaya uçmasına sebep olur. Bunu bir an önce daha güvenli bir yere taşınmasını istiyoruz. Endişe içindeyiz. Sabah saatlerinde çıkardılar. O saatten beri burada bu şekilde duruyor. Tehlikeli olduğu için işyerine gelen giden olmuyor. Bunun bir an önce buradan kaldırılmasını yetkililerden istiyoruz. Evimde burada, işyerim de. Başka bir yere gitme şansım yok" dedi. Gece alınan tedbirlerle bulunduğu yerde kalacak olan obüs mermisinin yarın Gelibolu'dan gelecek askeri yetkililerce bulunduğu yerden alınarak güvenli bir yere götürüleceği ve imha edileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Çanakkale'de Patlamamış Obüs Mermisi Bulundu' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement