Çanakkale'de Pedala Kuvvet - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Pedala Kuvvet

Çanakkale\'de Pedala Kuvvet

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Tour of Çanakkale Uluslararası Bisiklet Yarışı Çanakkale'de devam ediyor.

26.03.2015 13:44  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de pedala kuvvet

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen, Tour of Çanakkale Uluslararası Bisiklet Yarışı Çanakkale'de devam ediyor. Gelibolu Yarımadası etabını tamamlayan sporcular, bugün Çanakkale-Ezine-Bayramiç-Çanakkale etabı için start aldı.

Bisiklet Federasyonu tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Tour of Çanakkale Uluslararası Bisiklet Yarışı, tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin hem milli takım hem de 3 kulüple katıldığı yarışta Karadağ, Sırbistan, Bulgaristan ve Gürcistan'dan toplam 54 sporcu pedal basıyor. İlk gün prolog etabının ardından dün Gelibolu Yarımadası etabı tamamlanırken, bugün 161 kilometrelik Çanakkale-Ezine-Bayramiç-Çanakkale etabının startı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu tarafından verildi.

Yarışta prolog etabının birincisi Torku Şeker Spor Kulübü'nden 09.00.36'lık derecesiyle Ahmet Akdilek oldu. Gelibolu Yarımadası gerçekleşen sprint primini ise 2. 45.16'lık derecesiyle Kocaeli Brisaspor Kulübü'nden Onur Balkan kazandı. İkinci etap sonunda genel klasman liderliğini 2.54.16'lık derecesiyle Ahmet Akdilek sürdürdü

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Çanakkale Turu'nda olimpiyata gitmeyle ilgili hedefleri olduğunu belirterek, Dedelerimizin tarihte verdikleri bu mücadeleyi hatırlamak ve ülkemizde şu anki yaşamın onların verdiği mücadelenin sonucu olduğunu hissetmek önemli. Bu duygularla birlikte burada bir yarış içerisindeyiz. Buradan alacağımız puanlarla 2016 Rio Olimpiyatlarına gitmek istiyoruz. İlk iki gün çok güzel yarışlar oldu, iyi de puanlar aldık. Bugün çok önemli, çünkü klasman oturacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Pedala Kuvvet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement