Çanakkale'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'de Toplu Açılış Töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'ye kazandırdıkları "Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi"nin, farklı kazanımlarıyla insanlığa hizmet vereceğini ve bir çekim alanı oluşturacağını belirterek, "Bu eser sadece Gelibolu için değil, sadece"...

07.06.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'ye kazandırdıkları "Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi"nin, farklı kazanımlarıyla insanlığa hizmet vereceğini ve bir çekim alanı oluşturacağını belirterek, "Bu eser sadece Gelibolu için değil, sadece Eceabat için, sadece Çanakkale için değil, ülkemiz için çok önemli. Nesillerimiz için çok önemli. Gençliğimiz 'Ben neymişim-' diyecek, burayı gördüğü zaman" dedi.

Başbakan Erdoğan, Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu törenle, Çanakkale'ye kazandırılan 47 eserin ve yatırımın toplu açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

Açılışını yapacakları eserlerin toplam yatırım tutarının 753 milyon lirayı geçtiğini belirten Erdoğan, yatırımların kente kazandırılmasında emeği geçenleri kutladı.

Eğitim alanında yaklaşık 9,5 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, Merkez Fen Lisesi'nin 2,5 milyon liralık yatırım, Kepez TOKİ Anadolu Lisesi'nin 1,5 milyon liralık yatırım olduğunu, Lapseki Anadolu Lisesi ile 5 ilköğretim okulu ve 5 ana okulunun da açılışını yaptıkları eserler arasında yer aldığını anlattı.

Erdoğan, "Eğitimde, Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek öğretim yurdumuzu da bugün Çanakkale'mize kazandırıyoruz. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Ardes Yükseköğrenim Kız ve Erkek Yurtları'nı, Yabancı Diller Yüksekokulu binasını, merkezi derslik ve laboratuvarlarını, Deney Hayvanları Laboratuvarı'nı da aynı şekilde bugün burada resmen hizmete açıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 24 milyon liralık yatırımla Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, 32 milyon liralık yatırımla Olimpik Spor Salonu inşa ettiklerini, bunları bugün hizmete sunduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Sağlık alanında Kepez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kepez TOKİ Sağlık Ocağı, Çan Devlet Hastanesi'nin ek binası, açılışını yapacağımız eserler arasında yer alıyor. Adalet hizmetlerinin daha sağlıklı şartlarda yürütülebilmesi için bütün il genelinde, ilçelerimizde yapmakta olduğumuz sarayların, bugün de Çan Adalet Sarayı'nın resmi açılışını yapıyoruz. Çanakkale Havalimanımızı modernleştiriyor ve geliştiriyoruz. Bugün de havalimanının, uçakların alana daha kolay inebilmesini sağlayacak olan ILS, yani aletli iniş sistemi ile itfaiye binasını hizmete açıyoruz. Çanakkale Havaalanı'nı inşallah kısa zaman içinde pisti de uzatmak suretiyle artık her uçağın rahatlıkla iniş yapabileceği bir alan haline getiriyoruz. Kepez'de 960 ailemizi TOKİ aracılığıyla konut sahibi yaptık. Bugün sosyal donatılarıyla birlikte bu projenin de resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Şüphesiz bugünkü açılış programımızın en önemli başlıklarından biri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından inşa edilen Bayramiç, Ezine ve Kumkale Ovaları Sulama Projesi. Bu sulama tesisleri, Bayramiç ve Ezine ilçeleri ile merkeze bağlı 23 köyümüzün toplam 164 bin 370 dekar arazisini suya kavuşturuyor. Artık suya hasret topraklarımız böylece suyu buluyor, suyla buluşuyor. Topraklarımızın bereketini, üreticilerimizin gelirini artıracak olan ve 337 milyon lirayı aşkın bir yatırımı ifade eden bu sulama projesini de bugün burada resmen hizmete açıyoruz."

-"Yavrularımıza tarihten nelerin tevarüs ettiğini öğretmemiz, anlatmamız lazım"-

Çanakkale Boğazı, Marmara Denizi ve Ege Denizi'nde yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ Deniz Ulaşımı şirketinin 5 gemisini de resmen hizmete aldıklarını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda Eceabat Sarıtepe ve Zığıntepe şehitliklerinin de açılışlarını yapıyoruz. Bugünkü programımızda Ayvacık, Gümüşçay, Hamdibey, Terzialan, Yenice ve Biga belediyelerimiz tarafından yapılan çeşitli altyapı yatırımları ile eserlerin açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Ayvacık Belediyemizce yapılan içme suyu ve içme suyu arıtma, suni çim saha, helikopter pistini hizmete açıyoruz. Gümüşçay Belediyemizin atık su arıtma tesisinin, Hamdibey Belediyemizin kanalizasyon yatırımının, Terzialan Belediyemizin içme suyu tesisinin, Biga Belediyemizin İtfaiye Müdürlüğü tesislerinin de açılışını yapıyoruz. Yenice Belediyemizce inşa edilen sulama göleti kapalı sistem sulama tesisinin, yüzme havuzu sosyal tesislerinin, iş merkezinin de açılışını bugün burada gerçekleştiriyoruz."

Başbakan Erdoğan, 47 eserin arasında, resmi açılışını yaptıkları son derece önemli ve anlamlı bir eser daha bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eceabat'ta, Şehitlikte, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından kurulan, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni az önce ziyaret ettik, inceledik ve resmi açılışını kurdelesini kesmek suretiyle gerçekleştirdik. Benim sizden ricam şudur; fazla geciktirmeden, en kısa zamanda yavrularınızı yanınıza alın ve geçin burayı ziyaret edin. İnşallah bunun bir değişiğini de 'Panorama 1915' olarak ayrıca yapacağız. Şimdi bu merkezi 80 milyon liraya mal ettik. Birçok özelliklere sahip, gerçekten çok çok modern güzel ileri teknolojiyle donatılmış bir merkez. Bakın... Çanakkale'ye kazandırdığımız bu eser, farklı kazanımlarıyla sadece milletimize değil, insanlığa hizmet verecek, bir çekim alanı oluşturacak. Bu eser, sadece Gelibolu için değil, sadece Eceabat için, sadece Çanakkale için değil, ülkemiz için çok önemli, nesillerimiz için çok önemli. Gençliğimiz 'Ben neymişim-' diyecek burayı gördüğü zaman. Çünkü yavrularımıza tarihten nelerin tevarüs ettiğini öğretmemiz, anlatmamız lazım. İşte burada bunu görecek."

(Sürecek)

Muhabir: Mehmet Bayer/ Sibel Ertürk Kurtoğlu

Yayıncı: Erdal Turanlı - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'de Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement