Çanakkale'deki Barajlarda Su Seviyesi Azaldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'deki Barajlarda Su Seviyesi Azaldı

Çanakkale\'deki Barajlarda Su Seviyesi Azaldı

Çanakkale merkez ve ilçelerinde bulunan barajlardaki su seviyeleri azaldı.

08.11.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale merkez ve ilçelerinde bulunan barajlardaki su seviyeleri azaldı.

Alınan bilgiye göre, kurak bir yaz mevsimi geçiren kente, mayıs ayında metrekareye 26,8, haziranda 39,9, eylülde 1,8 ve ekimde 8,6 kilogram yağış düştü.

Temmuz ve ağustos aylarında ise Çanakkale hiç yağış almadı. Yazın kurak geçmesi nedeniyle barajlarda su birikmeyince mevcut seviyelerde de ciddi oranda azalma yaşandı.

Kent merkezinde bulunan 54 milyon metreküp hacme sahip Atikhisar Barajı'nda su seviyesinin 15 milyon metrekübe kadar azalması nedeniyle civar köylerde bulunan vatandaşlar daha önce metrelerce derinlikte su bulunan noktalarda hayvan otlatmaya başladı.

Doluluk oranları, Çanakkale Atikhisar Barajı'nda yüzde 28, Gökçeada Zeytinköy Barajı'nda yüzde 42, Bayramiç Barajı'nda yüzde 16, Biga Bakacak Barajı'nda yüzde 5, Gelibolu Tayfur Barajı'nda yüzde 36, Taşoluk Barajı'nda yüzde 28, Ayvacık Barajı'nda yüzde 32, Umurbey Barajı'nda yüzde 50, Lapseki Bayramdere Barajı'nda ise yüzde 72'ye düştü.

Verilere göre, geçen yıl ekim ayında metrekareye 110, kasımda 48, aralıkta ise 1,6 kilogram yağış düşmüştü. Bu yıl ekim ayında Çanakkale'de metrekareye düşen yağış miktarı 8,6 kilogram olarak gerçekleşti.

Çanakkale Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü tahminlerine göre, kent bu akşamdan itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışların aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale'deki Barajlarda Su Seviyesi Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement